O poti testa la centrul Biyovis Life Style

Magnetoterapia sau terapia cu magneti este o metoda alternativa de vindecare a unor afectiuni, de la dureri articulare si reumatism pana la alergii si dureri de cap, prin actiunea unui camp magnetic pulsatil asupra celulelor, cu rolul de a le „insanatosi”.

Sunt bucuroasa sa-ti spun ca eu am testat magnetoterapia pulsatila la centrul Biyovis Life Style din Bucuresti si chiar m-a impresionat. Desi este nevoie de mai multe sedinte pentru a trata anumite probleme de sanatate, iti marturisesc ca dupa o prima sedinta eu chiar am simtit efectele benefice: o stare de relaxare totala, o energie mai buna si o mai mica durere la nivelul articulatiilor. Dar ca sa sa intelegi mai bine despre ce este vorba, iata ce am aflat despre magnetoterapie de la Kinga Barabas, cea care se ocupa de centrul Biyovis Life Style din Bucuresti.

Magnetoterapia ajuta celulele sa reintre in frecventele normale de functionare, deci le insanatoseste!

Magnetoterapia este un tratament care are de-a face cu celulele. Fiecare celula functioneaza normal intr-un anumit interval de frecvente (sa zicem intre cinci si zece), iar in momentul in care „iese” din acest interval nu-si mai poate indeplini functiile asa cum trebuie. De aici apar problemele si se poate ajunge chiar si pana la instalarea unor boli. Magnetoterapia ajuta celulele sa reintre in frecventele normale de functionare, avand astfel loc un proces de autovindecare a organismului.

Cei de la centrul Biyovis Life Style folosesc magnetoterapia pentru a ameliora si trata urmatoarele afectiuni: dureri articulare, reumatism, discopatie, ateroscleroza, diabet, alergii, dureri de cap, depresie, intarirea sistemului imunitar si wellness.

Cum functioneaza, mai exact, magnetoterapia?

Aici urmeaza partea placuta: intr-o camera cu muzica relaxanta, te intinzi pe o saltea speciala si te destinzi timp de cateva zeci de minute, in functie de cat tine programul respectiv (de regula sedintele dureaza intre 25 si 45 de minute). Salteaua (ce contine niste bobine speciale ce pot transmite frecventele catre organism) este conectata la un DVD Player, in care este introdus un DVD cu frecventele necesare pentru o anumita afectiune. Eu am experimentat magnetoterapia pentru dureri articulare.

Ce simti in timpul unei astfel de sedinte?

Depinde de la persoana la persoana si de la afectiune la afectiune. Unele persoane pot experimenta accentuarea durerii in zonele cu probleme sau aparitia unor dureri in locuri noi (in special la programele de reumatism si dureri articulare), furnicaturi, incalzirea unor zone ale corpului etc. Eu am fost uimita sa descopar ca in timpul sedintei ma dureau usor coatele (in cazul meu, exista o problema cu articulatiile). In afara de asta, am putut sa experimentez o stare totala de relaxare si de detensionare (nu-i de mirare ca aproape 95% dintre cei care fac magnetoterapie adorm in timpul sedintelor), iar la sfarsitul programului, chiar aveam o stare de bine si o mai buna energie. Tocmai de aceea, magnetoterapia este indicata si pentru persoanele stresate si chiar depresive.

Cu o singura sedinta de magnetoterapie nu prea poti sa faci nimic, de aceea trebuie sa urmezi tot tratamentul care inseamna 14 sedinte, pentru a aduce celulele la frecvente normale. Pe parcursul orelor de magnetoterapie, se poate observa diminuarea durerilor si, in final, vindecarea. Cel mai bine este sa faci sedinte de sase zile pe saptamana cu maxim o zi pauza intre ele, iar dupa o perioada de trei saptamani trebuie sa iei o pauza de o saptamana.

O sedinta costa 90 Ron, iar un abonament, cu 14 sedinte, costa 950 Ron.

Exista contraindicatii pentru femeile insarcinate, cele care alapteaza, pentru persoanele care poarta orice fel de implant electric si pentru copiii sub sase ani, dar si in cazul persoanelor care au cancer.

Daca esti curioasa sa vezi despre ce este vorba, fa o vizita centrului Biyovis Life Style din Bucuresti, strada Dr. Iacob Felix, nr. 9. Te va intampina o echipa pregatita sa-ti raspunda la orice intrebare!

Text: Andreea Marinescu