Tehnici de respiratie pentru slabit.

Tehnici de respiratie pentru slabit – nu sunt o iluzie, chiar exista explicatii stiintifice pentru felul in care functioneaza! Unele sunt bune si pentru relaxare!

Cand vine vorba despre slabit si impulsionarea metabolismului, avem tendinta sa ne axam pe diete fade si sport. In orice caz, nu ti-ai imagina niciodata ca exista tehnici de respiratie pentru slabit, asa e? Insa, in mod surprinzator, exista si asa ceva! Potrivit Ehow.com, respiratia joaca un rol major in pierderea in greutate si accelerarea metabolismului. Doar 15 minute de respiratie mai profunda in fiecare zi te pot ajuta sa slabesti.

Grasimea este facuta din oxigen, carbon si hidrogen. Cand oxigenul isi face drum prin moleculele de grasime, le separa in dioxid de carbon si apa. Sangele filtreaza dioxidul de carbon catre plamani, ca sa fie expirat, iar oxigenul subtiaza sangele, care scade tensiunea si accelereaza metabolismul.

5 tehnici de respiratie pentru slabit

1 Respiratie adanca pentru relaxare

Expira tot aerul din plamani, inspira usor, pe nas, timp de sase secunde. Tine-ti respiratia pentru alte sase secunde, apoi expira timp de sase secunde. Verifica-ti postura si ai grija sa tii spatele drept. Repeta de zece ori in fiecare seara sau cand incepi sa te simti stresata. Poti sa faci acest tip de respiratie si stand pe spate, dar si pe scaun sau in picioare.

2 Respiratie pentru energizare

Unele dintre aceste tehnici de respiratie pentru slabit iti dau energie. De exemplu, aceasta: expira tot aerul din plamani; inhaleaza pe nas, incet, pentru sase secunde; cand simti ca plamanii sunt plini, mai trage putin aer pe nas. Tine-ti respiratia pentru opt secunde; in timp, poti sa ti-o tii pana la 12 secunde; expira pe gura numarand pana la opt, dar nu elibera tot aerul rapid. Cand simti ca nu mai ai aer, mai expira inca o gura de aer, tine-ti respiratia pentru inca opt secunde, tinandu-ti cutia toracica si abdomenul incordate. Daca nu poti sa-ti tii respiratia opt secunde, tine-o mai putin timp.

Repeta acesti pasi de 10 ori dimineata sau oricand ai nevoie de energie, peste zi. Poti sa faci aceste exercitii stand pe scaun sau in picioare.

3 Respiratie pe nari, alternativ

Aceste tehnici de respiratie pentru slabit ajuta si la curatarea organismului. Iata pasii: stai in picioare si pune-ti mana stanga confortabil pe genunchiul stang. Pune aratatorul si mijlociul de la mana dreapta intre sprancene, iar cu degetul mare acopera-ti nara dreapta. Inelarul mainii drepte trebuie sa fie aproape de nara ta stanga. Apasa pe nara dreapta si expira pe nara stanga pana cand nu mai ai aer in plamani; apoi trage aer adanc in piept, prin nara stanga. Ia degetul de pe nara dreapta si apasa cu inelarul pe nara stanga, apoi expira tot aerul pe nara dreapta, pana cand nu mai ai aer. Elibereaza nara stanga si inspira pe nara dreapta. Repeta de cinci-sapte ori.

4 Respiratie pentru accelerarea metabolismului

Cele mai multe tehnici de respiratie pentru slabit presupun accelerarea metabolismului. Iata cum o poti face: stai in picioare, cu spatele drept, cu pumnii in dreptul abdomenului; scopul este sa iti tii abdomenul contractat. Expira aerul din plamani, apoi inspira usor, pe nas, sase secunde; deschide buzele si expira brusc, in etape scurte. Nu inspira intre expiratii! Expira de 50-100 de ori, crescand treptat numarul expiratiilor; la ultima expiratie asigura-te ca dai afara tot aerul din plamani; tine-ti respiratia pentru o secunda, relaxeaza-te si respira normal. Acest exercitiu poate fi facut si stand in genunchi sau in orice pozitie confortabila.

5 Respiratie pentru tonifiere

Pune-ti genunchii si palmele pe podea, apoi expira tot aerul din plamani, in timp ce iti tragi burta. Tine-ti respiratia si incearca sa iti tragi abdomenul cat mai mult catre spate. Mentine aceasta pozitie pentru zece secunde. Inspira incet, apoi repeta. Poti face aceste tehnici de respiratie pentru slabit cinci minute, in fiecare zi.

FOTO: Guliver

Citeste si: Increderea in sine. Exercitiu psihologic ca sa reusesti mereu.