avantajele mersului pe bicicleta femeie merge pe bicicleta

Nu poluezi, economisesti banii pe care in mod normal i-ai da pe benzina si, probabil, reparatii, si mai ai de castigat si pe alte planuri. Te invitam sa descoperi cateva motive ca sa mergi mai des pe bicicleta enumerate intr-un articol pe womenshealthmag.com! Iata care sunt avantajele mersului pe bicicleta.

Stii care sunt avantajele mersului pe bicicleta? Ti le spunem noi.

Iata avantajele mersului pe bicicleta:

Avantajele mersului pe bicicleta – Te ajuta sa arzi calorii. O femeie de aproximativ 60 de kilograme care pedaleaza cam cu 20 kilometri pe ora arde in 60 de minute 488 de calorii.

Avantajele mersului pe bicicleta – Nu trebuie sa-ti faci timp pentru asta. Stiai ca jumatate dintre americanii care locuiesc la mai putin de 5 kilometri de birou folosesc bicicleta ca sa ajunga la munca? Ei fac in jur de 20 de minute pe drum si daca ai face si tu asta macar de doua ori pe saptamana ai arde in jur de 3000 de calorii pe luna.

Avantajele mersului pe bicicleta – Vei avea mai multa energie. Te simti adesea slabita, lipsita de puteri? Conform unui studiu publicat in revista medicala Psychotherapy and Psychosomatics mersul pe bicicleta te ajuta sa-ti imbunatatesti nivelul de energie cu 20% si sa fii mai putin obosita cu 65%. Mersul pe bicicleta creste nivelul de dopamina din organism, iar acesta este legat de energie sustine Patrick O’Connor, profesor la University of Georgia din Atena. Si nici nu e nevoie sa pedalezi foarte rapid pentru a obtine acest beneficu. Persoanele care au participat la studiu au pedalat incet sau moderat de 3 ori pe saptamana si au inceput sa se simta mult mai bine.

Avantajele mersului pe bicicleta – Te ajuta sa-ti tonifiezi trupul. Cei care merg pe bicicleta au picioarele super tonifiate, iar cand pedalezi chiar si bratele tale sunt solicitate si vor arata muuuuult mai bine.

Avantajele mersului pe bicicleta – Mersul pe bicicleta e chiar mai bun decat joggingul dintr-un anumit motiv. Oamenii de stiinta de la Appalachian State University au descoperit ca persoanele care alearga constant pot avea mai multe probleme cu muschii si diverse accidentari spre deosebire de cei care aleg sa pedaleze. Totodata mersul pe bicicleta pune mai putina presiune asupra articulatiilor tale decat alergatul.

Citeste si: “Mersul pe bicicleta te ajuta sa slabesti”!

Foto: stocksnap.io/ Abigail Keenan