Cele mai grave greseli pe care antrenorii de fitness le vad la femeile care vor sa slabeasca

Urmaresti deseori tutoriale pe YouTube care te invata cum sa te mentii in forma si cum sa faci corect unele exercitii? Este normal sa iti doresti sa scapi de kilogramele in plus si sa ai un corp perfect, insa este posibil sa nu executi corect toate exercitiile in momentul in care ajungi la sala. Popsugar.com iti vine in ajutor si iti prezinta o lista cu cele mai grave greseli pe care antrenorii de fitness le vad la femeile care vor sa slabeasca.

Nu trebuie sa cauti perfectiunea cand mergi la sala si nici nu este recomandat sa faci eforturi prea mari sau sa pui in practica exercitii care ti-ar putea pune sanatatea in pericol. Poti sa incepi cu cateva exercitii simple si in acelasi timp sa tii cont de cele mai grave greseli pe care antrenorii de fitness le vad la femeile care vor sa slabeasca.

Cele mai grave greseli pe care antrenorii de fitness le vad la femeile care vor sa slabeasca

1. Au asteptari mult prea mari si isi imagineaza ca isi pot sculpta rapid corpul

Antrenorii de fitness sunt de parere ca cele mai multe femei au asteptari mult prea mari in momentul in care merg la sala si isi imagineaza ca isi pot sculpta rapid corpul. Ele considera ca pot obtine rezultate foarte bune in doar o luna de antrenament, motiv pentru care isi forteaza limitele, executa incorect exercitiile cu greutati si isi pun sanatatea in pericol. Un abdomen perfect nu se obtine dupa cateva zile de antrenament, asa ca femeile ar trebui sa fie atente la schimbarile mici pe care reusesc sa le faca.

2. Isi intrerup des programul de antrenament

O alta greseala pe care antrenorii de fitness o observa la femeile care vor sa slabeasca este aceea ca ele isi intrerup des programul de antrenament. Fie ca raspund la un mesaj, stau pe retelele sociale, vorbesc la telefon sau sunt atente la alte persoane din sala, ele isi reduc considerabil timpul de antrenament si ajung sa faca doar cateva exercitii in ziua respectiva. In schimb, barbatii sunt mult mai concentrati asupra exercitiilor pe care le fac in momentul in care merg la sala, iar acesta este doar unul dintre motivele pentru care ei au rezultate mai bune.

3. Au aceeasi rutina zi de zi, in fiecare saptamana

Antrenorii de fitness sustin ca organismul uman este incredibil de inteligent, ceea ce inseamna ca repetarea unor exercitii nu vor duce la rezultate bune. Femeile au tendinta sa faca mereu aceleasi exercitii sau sa petreaca constant acelasi timp la unele aparate din sala, insa antrenorii de fitness sunt de parere ca nu vor reusi sa obtina rezultate bune daca au aceeasi rutina. Este recomandat sa isi schimbe exercitiile dupa cateva saptamani, pentru ca in acest fel vor avea rezultate mai bune.

4. Sar peste exercitiile de incalzire si executa exercitii dificile

Pe lista cu cele mai grave greseli pe care antrenorii de fitness le observa la femeile care vor sa slabeasca se afla si tendinta de a sari peste exercitiile de incalzire. Acele minute de incalzire sunt foarte importante, pentru ca ele pun sangele in miscare si pregatesc corpul pentru antrenament. Foarte multe femei fac exercitii cu greutati sau petrec foarte mult timp la aparate, iar acest obicei le poate pune in pericol sanatatea si le impiedica sa obtina cele mai bune rezultate.

5. Au un program mult prea intens de antrenament

Pe lista cu cele mai grave greseli pe care antrenorii de fitness le observa la femeile care vor sa slabeasca este si tendinta de a avea un program mult prea intens de antrenament. Foarte multe femei considera ca pot sa faca mai multe exercitii intr-un timp mai scurt, executa rapid miscarile si uita sa se concentreze asupra respiratiei, iar toate aceste greseli le pot costa sanatatea. Vor ajunge la epuizare fizica si nu vor obtine rezultatele dorite. Antrenorii de fitness sunt de parere ca femeile nu trebuie sa se grabeasca intre repetitii si nici sa execute doar pe jumatate unele exercitii.

Citeste si: Cele mai bune exercitii pentru spate drept. Te ajuta sa ai o postura corecta!

Foto: Guliver