Riscul expunerii la soare

Doctorul dermatolog Sebastian Pop a dat cateva sfaturi Sabinei Ion, al carei ten a devenit o provocare in urma lunilor de vara. Sabina ne-a scris: “Soarele nu s-a dovedit benefic pentru tenul meu acneic. Acum ma confrunt cu sebumul abundent si cu “pielea care tine”. De ce?”

Desi soarele are un efect ”imunomodulator” si in trecut era considerat terapeutic pentru o serie de boli inflamatorii ale pielii, lucrurile stau un pic diferit. Din acest motiv trebuie sa ne consultam cu un medic dermatolog in momentul in care avem o problema cu pielea. 

O boala inflamatorie multicauzala cum este acneea poate sa raspunda bine la expunerea pielii la lumina UV, dar acest lucru nu este obligatoriu! Exista, de exemplu, situatia in care tenul acneic (inflamat) apare in cadrul unei conditii denumită Rozacee; iar in aceasta situatie, starea pielii se va inrautati sever dupa expunerea la soare. In acest caz, prima masura pe care o va impune medicul este protectia cat mai potrivita impotriva radiatiilor ultraviolete. In afara protectiei, se vor lua masuri impotriva inflamatiei si,  in functie de simptomatologia clinica, se pot efectua tratamente cu diferite surse de lumina din spectrul vizibil sau infrarosu.

Dr. Sebastian Pop

Medicina Estetica, Dermatologie, Dermato-Chirurgie
Str Povernei 31-33, Bucuresti

Telefon: 021/321.31.97

www.e-dermatologie.ro

Programari@e-dermatologie.ro