O alegere delicata

Medicul dentist Catalina Ana Bortun a raspuns dilemei Ralucai Miron: “Varietatea pastelor de dinti ma debusoleaza si imi este greu sa aleg ceva anume. Ce ingrediente sa caut?”

Pastele de dinti au in componenta ingrediente de baza (detergenti abrazivi, agenti de legatura,  umectanti, fluorina, indulcitori, coloranti, substante de conservare, apa, etc), dar si o mare varietate de ingrediente active (fluor, triclosan, dioxid de siliciu şi peroxid de hidrogen) pentru probleme dentare specifice.
Ingredientele active din pasta de dinti sunt cele care “lucreaza” pentru a curata dintii, a-i albii, a indeparta (partial) bacteriile şi a  improspata respiratia; din pacate, acestea, folosite si ingerate in cantitati mari, pot face mai mult rau decat bine. De aceea, va recomand paste de dinti cu cat mai putine ingrediente active si chimicale. Un bun exemplu sunt pastele de dinti din magazinele cu produse BIO.
Pentru a avea dinti sanatosi, cele mai importante aspecte sunt: periuta de dinti (obligatoriu “soft”, indiferent de firma producatoare), tehnica de periaj si controalele regulate.

Dr. Catalina Ana Bortun

Medic dentist

Str. Arh. Ion Mincu nr. 29 bis, ap. 1, sector 1, Bucureşti

Telefon clinica: 021 222 20 70

catalina.bortun@identis.ro

www.identis.ro