Schimbarea culorii dintelui

Dr. Catalina Ana Bortun, medic dentist, ne-a oferit solutii pentru Denisa Enache, care ne-a scris: “Dupa indepartarea nervului, dintele meu a prins o culoarea inestetica. Ce pot face pentru a remedia problema?”

Culoarea inestetica este cauzata de colorarea structurilor dentare. Cauza? Pasta care sigileaza canalele (mai exact, formula cu endometazona, care nu ar mai trebui folosita) sau existenta in camera pulpara a unor resturi pulpare (nerv) care se necrozeaza. In aceste cazuri, solutia este refacerea obturatiei de canal, de preferat cu ajutorul microscopului.

In acest fel medicul are siguranta ca nu mai exista resturi de obturatie veche sau de nerv.  Dupa aceea, se realizeaza albirea intradentara. Aceasta, la randul ei, se face prin aplicarea unei substante active (de albire) in canalul radicular timp de 3-5 zile. Dupa indepartarea si spalarea atenta a acestei substante se poate reface obturatia coronara (plomba), sau (daca este nevoie)  se acopera dintele respectiv cu o coroana fizionomica de invelis (cum este coroana integral ceramica, care imita perfect dintele natural).

Dr. Catalina Ana Bortun, Medic dentist

Str. Arh. Ion Mincu nr. 29 bis, ap. 1, sector 1, Bucureşti

Telefon clinica: 021 222 20 70

catalina.bortun@identis.ro

www.identis.ro