Tipuri de exfoliere

Ioana M. ne-a scris despre o dilema frecventa: „Rafturile magazinelor de specialitate si ale farmaciilor abunda in formule care promit o exfoliere eficienta a pielii. Ce trebuie sa aleg in aceasta perioada a anului? La peelingul chimic cand este bine sa apelez?” Raspunsul a venit din partea domnului Sebastian Pop, medic dermatolog:

Exfolierea pielii se poate face mecanic, folosind produse care contin microparticule abrazive, iar acestea, masate cu o anumita presiune pe suprafata pielii, duc la exfolierea ei. Alt tip de exfoliere este peelingul chimic.

Produsele care fac o exfoliere chimica sunt de mai multe feluri, in general acizi din fructe.

Cele de larg consum nu au o concentratie prea mare si nu pot avea efecte adverse periculoase – de regula le gasim in magazinele de specialitate. In general, as recomanda produsele dermatocosmetice, care se gasesc in farmacii, insa, desigur, exista produse bune si in magazinele cosmetice specializate. Este esential totusi sa va asigurati ca nu reactionati alergic la una sau mai multe substantele continute de acestea.

Peelingul chimic facut intr-un cabinet dermatologic, se realizeaza de regula in perioadele cu mai putina activitate solara (toamna/iarna/inceputul primaverii) iar acesta va fi mai eficient decat un tratament facut cu produsele din comert. Desigur, trebuie facut cu grija si este obligatoriu sa se tina cont de aspectul si nevoile tenului fiecarui pacient in parte. Nu exista o regula general valabila!

Dr. Sebastian Pop
Medicina Estetica, Dermatologie, Dermato-Chirurgie
Str Povernei 31-33, Bucuresti
Telefon: 021/321.31.97