Sub indrumarea dermatologului

Medicul dermatolog Sebastian Pop este cel care a oferit raspuns intrebarii Pamelei: „Am 26 de ani si tenul mixt. Inca nu am gasit o crema de zi care sa mi se potriveasca. Ceea ce caut eu la o crema este sa fie hidratanta, lejera si sa aiba factor de protectie. Nu mai doresc creme din comert si as dori sa ma orientez spre dermatocosmetice. Ce ingrediente sa caut? Cum sa aleg din multitudinea de variante?”

Tenul mixt este foarte pretentios si de multe ori este greu sa-l hidratam corespunzator. Pentru ca nevoile acestuia se modifica adesea, nu vom putea folosi o crema care sa-i poata acoperi toate cerintele si cel mai bine este sa stabilim impreuna cu un dermatolog un program corect de hidratare.

Dermatocosmeticele au ingrdientele necesare pentru a corecta un ten hipersecretor sau a hidrata suficient unul uscat dar si pentru a preveni imbatranirea acestuia. Vitaminele C si E (alaturi de alti antioxidanti) sunt cele care previn formarea radicalilor liberi – principalii responsabili pentru degradarea colagenului si a elastinei. Retinolul, la randul rau, este un ingredient care controleaza secretia de sebum a glandelor pielii, alfahidroxiacizii sau betahidroxiacizii (acid glicolic, acid salicilic, etc) pot improspata tenul si asigura o hidratare profunda a acestuia. Factorul de protectie trebuie aplicat dupa hidratare si trebuie sa ofere o protectie completa UVA/UVB. Acesta trebuie folosit (in mod ideal) pe toata durata anului, nu numai in zilele insorite de vara.

Dr. Sebastian Pop

Medicina Estetica, Dermatologie, Dermato-Chirurgie
Str Povernei 31-33, Bucuresti
Telefon: 021/321.31.97
www.e-dermatologie.ro
Programari@e-dermatologie.ro