O reteta care sa-ti aminteasca de copilarie

Cine poate rezista aromelor de scortisoara, miez de nuca prajit sau miere? Turta dulce e un desert care ii bucura atat pe cei mici, cat si pe cei mari.

Ingrediente (pentru doua tavi):

-750g faina

-200g zahar

-500g miere

-7 oua

-200ml ulei

-un varf de cutit de bicarbonat de sodiu

-300g miez de nuca

-100g rahat

-50g rom

-1/2 lingurita de scortisoara pisata

-1/2 lingurita de nucsoara rasa

-2-3 cuisoare

-coaja de lamaie

-un praf de sare

Mod de preparare:

Incalzeste bine mierea, iar apoi las-o sa se raceasca putin pentru a nu inchega ouale. Intre timp, pune galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar intr-un castron asezat intr-un alt vas cu apa clocotita si amesteca pana cand zaharul este complet dizolvat. Adauga mierea, uleiul, bicarbonatul de sodiu stins cu rom, mirodeniile, faina si nucile taiate pe lung. Amesteca bine si, intre timp, adauga albusurile batute cu restul de zahar. Imbraca cu cu hartie pergament 2 tavi de cozonac unse cu ulei si rastoarna compozitia obtinuta. Deasupra adauga bucati de rahat taiat in fasii lungi si date prin faina. Pentru a le putea introduce mai bine in compozitie, umezeste-ti putin degetele cu ulei. Unge compozitia pe deasupra cu ou batut si introdu tavile in cuptor timp de o ora.

Odata introduse la cuptor, tavile nu trebuie miscate mai devreme de o ora, altfel aluatul se lasa. La final, nu te grabi sa tai preparatul cald, acesta trebuie sa se raceasca inainte de momentul servirii.

TextDaniela Mihalcea