Un deliciu de toamna

Ai nevoie de doar 30 de minute pentru a pregati acest desert delicios.

Ingrediente (pentru 10 portii):

– 400g de castane

– 100g de miez de nuca

– 100g de biscuiti zdrobiti

– 2 linguri de zahar pudra

– 4 linguri de rom

– 2 linguri de fulgi de cocos

Preparare:

Intai de toate, prajeste usor miezul de nuca intr-o tigaie, fara grasime, la foc mic, 6-7 minute, apoi toaca-l marunt. Pune intr-un bol piureul de castane si amesteca-l cu biscuitii pisati, miezul de nuca si romul. Zaharul pudra trebuie turnat pe o farfurie, iar fulgii de cocos pe o alta, separat.

Apoi, ia cu o lingurita din crema de castane si modeleaza cantitati mici, rotunde. Jumatate din bilele astfel obtinute se dau prin zahar, iar jumatate se trec prin nuca de cocos.

Bomboanele obtinute se tin la frigider pana se intaresc sau pana in momentul in care trebuie sa le servesti.

Foto: Guliver