Cu aroma de busuioc

Aceasta supa iti cere ca la final sa o servesti cu o salata sau crutoane proaspat rumenite la cuptor – va da pranzului tau o aroma speciala si te va incarca de energie.

Ingrediente:

– 4 rosii, decojite si taiate cubulete

– 4 cani suc de rosii

– o legatia de busuioc proaspat

– o cana de smantana

– 1/2 cana de unt taiat cubulete

– sare si piper negru macinat

Preparare:

Pune rosiile si sucul de rosii intr-un vas la foc moderat. Lasa la fiert amestecul pret de 30-35 de minute. Apoi indeparteaza de pe foc si paseaza supa impreuna cu frunzele de busuioc. Ai grija, lichidul fierbinte trebuie manevrat atent.

Dupa amestecarea temeinica, lasa iar supa la fiert, de data aceasta adaugand smantana si untul. Pune sare si piper dupa gust. Preparatul trebuie sa fiarba pana ce obtine o textura omogena.

In momentul servirii, adauga putina smantana supei si cateva frunze proaspete de busuioc.

Variatii: retetei de mai sus ii poti adauga si alte ingrediente: o ceapa esalota tocata, ½ ceapa de apa taiata cubulete, 3 catei de usturoi si 2 linguri de ulei vegetal. De data aceasta, incepe prin calirea in ulei a cepei si usturoiului. Apoi continua procedura de preparare de mai sus.

Foto: Guliver