Exercitiu de maiestrie

Sufleurile sunt pretentioase si in aceeasi masura, daca ne reusesc, sunt un adevarat motiv de mandrie. Iata cum poti sa faci un sufleu de legume delicios si nu uita sa respecti intocmai pasii!

Ingrediente (pentru 6 portii):

– 1 kg de cartofi

– 400 g morcovi (fierti intregi)

– 100 g mazare fiarta

– 6 oua

– 300 ml de lapte

– 50 gr de cascaval afumat

– 4 linguri de margarina

– 4 linguri de patrunjel tocat

– sare

-piper

Preparare:

Curata, spala, apoi taie cartofii in cuburi si fierbe-i 15 minute in apa cu sare. Dupa fierbere, scurge cartofii, iar peste ei adauga laptele fierbinte si paseaza-i ca pentru piure. Adauga 2 linguri de margarina si sare si amesteca pana piureul devine cremos. In piureul obtinut adauga morcovii fierti, taiati rondele, mazarea si 2 linguri de patrunjel proaspat. Amesteca usor.

Varsa compozitia de cartofi intr-un vas de jena. Apoi netezeste suprafata preparatului si fa cu dosul unei linguri 6 gropite. In acestea trebuie sa spargi cate un ou. Daca vrei ca servirea sa fie impecabila, poti sa portionezi de la inceput compozitia in 6 vase mici.

Deasupra intregului preparat trebuie sa imprastii margarina ramasa si cascavalul afumat ras. Vasul se introduce la cuptor pret de 15-20 de minute, pana se patrund ouale, apoi se serveste.

Foto: Guliver