Fraged si aromat

Somonul nu are foarte multe calorii, este bogat in proteine si contine acizi grasi Omega-3. Iata cum il poti prepara in doar 30 de minute:

Ingrediente (pentru 2 portii):

-2 fileuri de somon

-2 catei de usturoi (curatati si pisati)

-1 lingura de ghimbir macinat

-1 lamaie

-1 legatura de spanac

-2 bucati de praz

-o ceasca de coriandru proaspat

Preparare: Incepe prin a taia prazul in bucati potrivite si pune-l la fiert (sau inabuseste-l) timp de 5 minute. Spala somonul si scurge-l bine de apa. Pune spanacul intr-o tava pentru cuptor (nu foarte adanca). Deasupra, asaza bucatile de praz, iar peste acesta, pune somonul. Amesteca uleiul de masline cu usturoiul si ghimbirul macinat, apoi intinde amestecul peste fileurile de peste. Pastreaza o mica parte din pasta cu usturoi. Stoarce sucul de la o lamaie peste peste si spanac. Acum poti introduce preparatul la cuptor (incalzit in prealabil la 200oC). Lasa-l aproximativ 25 de minute. In timpul coacerii, unge pestele cu pasta de usturoi ramasa (o data la 10 minute). La final, decoreaza cu frunze de coriandru si mai stropeste cu putin suc de lamaie.

 Foto: Guliver