Cu fructe exotice

Daca tot ai prietenele la tine, prepararea acetei salate de andive poate fi cu adevarat distractiva – impartiti atributiile curatarii fructelor si prepararii dressingului.  In mai putin de 20 de minute veti fi gata sa degustati preparatul! Garantam zambetele de multumire de la final si lipsa regretelor calorice.

Ingrediente (pentru 4 portii):

-2 andive

-1 mango

-1 papaia

-1 portocala

-1 grepfrut

-200g de masline negre

-300 g blue cheese

-100g de nuci zdrobite

Dressingul:

-6 linguri de ulei de masline extravirgin

-1/2 lingurita de boia de ardei dulce

-2 linguri verdeata tocata (patrungel si marar)

-sare

Preparare:

Sosul: pune intr-o salatiera uleiul de masline, sarea, boiaua, verdeata si amesteca totul.

– Salata: grepfrutul si portocala se spala, se curata de coaja si se taie fiecare fruct in doua. Stoarce jumatate de grepfrut si jumatate de portocala, iar sucul obtinut pune-l peste dressing. Celelalte jumatati de fructe se taie cubulete si se pun in salatiera.

– Fructele de mango si papaia se spala, se curata, se taie in doua, se indeparteaza samburii, apoi pulpa se taie in cuburi care se pun in salatiera. Maslinele se spala, iar jumatate din cantitate se toaca foarte marunt. Se pun si acestea in salatiera, impreuna cu alunele zdrobite. Andivele trebuie spalate rapid cu apa rece. Se desprind 12-16 frunze intregi. Miezul de andiva ramas se toaca marunt si se pune in salatiera.

– Acum trebuie sa amesteci toate ingredientele din salatiera si sa umpli frunzele de andiva pastrate. Mai trebuie doar sa le asezi pe un platou si este gata!

Foto: Guliver