O reteta senzationala de orez

Practic, timpul de preparare al acestei retete este de doar 10 minute. Daca adaugi cele 40 de minute necesare fierberii ingredientelor, ai sa descoperi ca in mai putin de o ora poti obtine un preparat gata sa impresioneze pe oricine. 

Ingrediente (pentru 4 persoane):

-225g de orez

-o ceapa

-un catel de usturoi

-cateva frunze de salvie

-putin rozmarin

-50cl supa de legume

-50cl vin rosu

-100g unt

-100g parmezan

Preparare:

-Da parmezanul pe razatoare.

-Incalzeste supa intr-o cratita.

– Topeste 50g de unt intr-o tigaie mare (la foc mic), apoi caleste ceapa taiata marunt si usturoiul, fara sa le lasi sa se rumeneasca prea mult. Adauga salvia si rozmarinul, apoi toarna orezul.

-Amesteca bine pentru ca untul sa patrunda in tot orezul. Varsa peste orez jumatate din cantitatea de vin. Da focul putin mai mare si adauga un polonic de supa calda.

-Continua sa amesteci pentru ca orezul sa nu se lipeasca. Cand acesta a absorbit toata supa, adauga un alt polonic. Adauga si vinul ramas si amesteca pana este absorbit si acesta. Fa acelasi lucru si in cazul supei ramase.

-Orezul trebuie sa fie facut, dar nu foarte moale. Adauga sare si piper dupa gust, apoi untul ramas si parmezanul . Amesteca, apoi acopera vasul pret de un minut.

-In momentul servirii adauga parmezan raz fiecarei portii de orez in parte.