paste cu fructe de mare

Cand visez la vacanta cu ochii deschisi, am un remediu care-mi potoleste dorul de duca: gatesc ceva traditional! Inspiratia acestor zile: paste cu fructe de mare, exact ca-n Italia!

Ca sa te bucuri de aceste paste cu fructe de mare, fara sa-ti faci griji in privinta siluetei, savureaza-le la masa de pranz! Pana seara, caloriile se vor topi ca prin minune!

Cele mai bune paste cu fructe de mare au un secret usor de intuit: fructele trebuie, neaparat, sa fie proaspete! In acest fel, poti fi sigura ca pastele tale se vor apropia mai mult de gustul unic al celor pe care le-ai mancat in vacantele mediteraneene din Italia, Spania sau Grecia! Bineineles ca poti folosi si un mix de fructe de mare congelate, insa vei pierde din savoare. Inca un sfat: foloseste paste integrale.

Paste cu fructe de mare delicioase

Ingrediente (4 persoane):

500 grame mix fructe de mare (creveti, calamari)

500 grame midi

400 grame paste linguine

25 grame ulei vegetal

2 catei de usturoi

1 ardei iute, taiat fin

200 ml vin alb

o mana mare de patrunjel

Preparare:

Spala midiile si arunca-le pe cele goale.

Incalzeste cateva linguri de ulei de masline intr-o tigaie. Cand este foarte incins, pune midiile si gateste-le 1-2 minute; adauga crevetii si calamarii si mai gateste inca 2-3 minute, pana cand crevetii devin roz, iar midiile se deschid. Ia-le de pe foc.

Nu gati prea mult fructele de mare! Isi vor pierde din gust!

Separat, fierbe pastele. Intre timp, toarna putin ulei de masline intr-o alta tigaie si adauga usturoiul si ardeiul iute; lasa-le sa aromatizeze uleiul 1-2 minute, la foc mic, apoi mareste flacara si adauga vinul alb. Lasa-l sa fiarba cateva minute si rastoarna midiile peste. Acopera cu un capac si gateste-le inca 5 minute; adauga si restul de fructe de mare si asezoneaza cu sare si piper.

Cand pastele s-au fiert, scurge-le si combina-le cu fructele de mare. Adauga patrunjel din belsug deasupra si serveste imediat.

Foto: Guliver