In delicioasa varianta vegetariana

Pastele carbonara pot fi delicioase si atunci cand nu folosesti carne. Aceasta poate fi inlocuita cu legume iar acestea, asezonate ca la carte, iti pot incanta simturile. Ia notite:

Ingrediente (pentru 4 persoane):

-350g de spaghete sau fettuccine cu ou

-un morcov

-o bucatica de telina

-1/2 ceapa

-5 dovlecei

-3 oua

-4 linguri de pecorino

-3 linguri de ulei de masline

-sare si piper

Preparare:

Intr-o tigaie mare se caleste morcovul, telina si ceapa, taiatefin in prealabil. Adauga dovlecelul spalat si taiat cubulete, pune un praf de sare si  fierbe timp de 10 minute. Într-un castron bate ouale, adauga branza rasa si piperul macinat. Pasta trebuie fiarta in apa cu sare (al dente), iar apoi adaugata si ea in tigaie si amestecata cu legumele. Adauga amestecul de ou si branza si (la foc mic) amesteca uniform si rapid.

Preparatul se serveste cald, cu un strop de piper proaspat macinat.

Foto: Guliver