O reteta potrivita Sarbatorilor

Inca mai cauti inspiratie pentru masa de Sarbatori? Daca vrei sa ii surprinzi pe cei dragi, detaliile sunt cele care vor trage balanta in favoarea ta. Asa ca inlocuieste varianta clasica de paine, cu o reteta mult mai inspirata:

Ingrediente (pentru 8 portii):
– 1 cana de linte bruna
– 1 / 2 cana chuschus
– 3 cani de supa de legume
– 1 lingura de ulei de masline
– 1 sau 2 catei de usturoi, curatati si tocati
– 1 lingura de ghimbir proaspat, tocat
– 1 morcov mic, curatat si ras
– 1 telină, taiata cubulete
– 1 / 2 cana ardei rosu tocat
– 1 lingurita de coriandru
– 1 lingurită boia de ardei
– 1 / 2 lingurita rozmarin macinat
– 1 / 2 lingurita cimbru
– 2 linguri pasta de tomate fara sare
– 1 lingura de sos de soia
– 1 cana de pesmet
– piper negru

Preparare:
1.
Pune lintea in apa clocotita, acopera vasul si las-o la macerat timp de o ora
2. Scurge lintea.
3. Pune lintea si chuschul in supa de legume si da-le in fiert. Odata ajunse la punctul de fierbere, da focul mai mic si fierbe (fara a pune capacul) petru alte 30 de minute. Amesteca din cand in cand, pana ce lichidul este absorbit complet.
4. Intre timp, caleste putin usturoiul si toate legumele in uleiul de masline.
5. Incalzeste cuptorul la 180 grade C
6. Adauga lintea si chuschus-ul, pesmetul, pasta de tomate si sosul de soia peste legumele sote
7. Pune sare si piper dupa gust
8. Lasa pe foc 5 – 10 minute, amestecand, pana cand preparatul devine destul de consistent.
9. Modeleaza si preseaza amestecul pe o tava unsa si introdu-l la cuptor timp de 45 de minute.

Foto: Guliver