Pentru un mic-dejun savuros

Farmecul micului dejun consta in gust si in prezentare. Chiar daca mancarurile recomandate pentru prima masa a zilei nu sunt extrem de variate, poti oricand sa le reinventezi. Te sfatuim sa inovezi clasica reteta de omleta si, de ce nu, sa-ti incepi weekendul intr-un ton optimist, cu un mic dejun intr-o prezentare speciala. Noi tocmai am fost cucerite de varianta omleta cu spanac – un gust irezistibil si prospetime cat cuprinde.

Ingrediente (pentru o portie):

-2 oua
-1 cana de frunze de baby spinach
-1 1/2 linguri de parmezan ras
-1/4 lingurita praf de ceapa
-1/8 lingurita nucsoara macinata
-sare si piper dupa gust

Preparare:

Bate ouale intr-un bol, impreuna cu frunzele de spanac tanar si cu branza parmezan. Adauga putin praf  de ceapa, nucsoara, sare si piper. Rastoarna amestecul intr-o tigaie care a fost pusa in prealabil la foc mediu. Gateste pret de 2 minute, apoi intoarce omleta pe cealalta parte cu o spatula si las-o alte 2 minute. Da focul la minim si coace pana obtii consistenta dorita. Taie omleta cu spanac in forme diferite (pot fi dreptunghiuri, triunghiuri) pentru un aspect iesit din rutina.

Foto: Guliver.