In varianta raw

Painea specifica hranei vii este un fel de turta subtire si consistenta, la prepararea careia nu se foloseste faina din comert, ci doar crupe sau uruiala. Acestea din urma sunt obtinute numai prin macinare mecanica, motiv pentru care vitaminele si mineralele cerealelor raman active.

Painea clasica coapta la soare

Ingredinte:

-500 g crupe de secara

-200 g stafide

-100 ml ulei

-1 lingurita sare

-putin chimen

Preparare:

  • Totul se inmoaie in putina apa.
  • Se framanta bine sau poti folosi mixerul. Coca trebuie sa aiba o consistenta destul de omogena incat sa nu se lipeasca de maini.
  • Intinde aluatul in foi de aproximativ 4mm grosime.
  • Daca nu ai un deshidrator, pentru ca turta sa se usuce si dedesubt, trebuie sa o asezi pe niste site. Cat este inca umeda, cresteaza marimea feliilor pentru ca mai apoi sa le poti rupe cu usurinta. In lunile calduroase, painea se poate usca la soare in doar trei ore. Iarna, daca nu ai deshidrator special, o poti lasa langa o sursa de caldura care nu depaseste 40C.
Foto: Guliver