paine fra gluten

Te-ai obisnuit cu sucurile verzi si nu mai mananci dulciuri din comert, dar stii sigur ca lupta ta e cu painea. Nu poti sa renunti la ea si punct! Vestea buna este ca nici nu trebuie! Poti opta pentru o paine fara gluten, o varianta mai sanatoasa la painea din comert!

Iata o super-reteta de paine fara gluten, pe baza de faina de migdale si seminte de in, aromata cu rozmarin si cimbru! Suna bine, nu-i asa?

Aceasta paine este atat de delicioasa incat o poti savura ca si gustare sarata intre mese!

Idee: mananc-o cu unt de arahide sau cu humus, cand ai nevoie de ceva mai satios. Sau, adaug-o la orice sandwich sanatos pe care il faci pentru birou! Eu am testat painea si cu o supa crema de legume si chiar am facut din ea crutoane crocante.

Cum faci crutoanele: o tai cubulete, o stropesti cu putin ulei de masline si o pui 10 minute in cuptor!

Paine fara gluten din cand in cand

Oricum ai prefer-o, nu-ti spunem sa renunti de tot la painea integrala! Asta daca nu ai probleme cu intoleranta la gluten. Ci doar sa o inlocuiesti din cand in cand si cu o aceasta varianta. Iti poate aduce si beneficii neasteptate: o mai buna digestie si o energie crescuta!

Ingrediente:

2 ¼ ceasca de faina de migdale

¼ ceasca de seminte de in macinate

1 lingurita de praf de copt

1 lingurita de sare fina

5 oua mici

1 ½ lingura de ulei de cocos

1 lingura cidru de mere

2 linguri de rozmarin proaspat

2 linguri de cimbru proaspat

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 176 de grade. Intr-un bol mai mare, combina ingredientele uscate: faina de migdale, semintele de in macinate, praful de copt si sarea.

Ca sa faci painea si mai gustoasa, poti adauga deasupra si seminte!

Adauga si ingredientele lichide, ouale, uleiul de cocos si cidrul de mere; amesteca cu mana, omogenizand bine compozitia, timp de 1-2 minute. Adauga rozmarinul si cimbrul si mai amesteca de cateva ori.

Toarna aluatul intr-o tava pentru chec, unsa cu putin ulei in prealabil. Coace painea 25-30 de minute pana cand devine aurie si se crapa usor. Las-o sa se raceasca inainte sa o servesti.

O paine la fel de inedita este si painea cu banane. Iti va placea!

Foto: Guliver