mic dejun vegetarian cu granola homemade

Un bol cu granola de casa si lapte de migdale – iata cel mai hranitor si rapid mic dejun vegetarian pentru care am facut obsesie in ultima vreme. Este ca si cum ai manca desertul la micul dejun!

Granola este un mix de ovaz, fructe uscate, nuci si seminte care se coace in cuptor, iar apoi se mananca cu lapte vegetal sau iaurt. La care se mai pot adauga si fructe proaspete. Suna perfect daca tanjesti dupa un mic dejun vegetarian sanatos, fara procesate!

Reteta mea preferata de granola este cu cirese deshidratate, dar poti folosi cam orice fructe uscate iti plac. Acestea se combina cu ovaz, nuci si seminte, se stropesc cu putin ulei si se coc in cuptor 10 minute. Simplu: iti prepari singura acasa cerealele! Si folosesti lapte se soia, orez, mogdale sau iaurt de din lapte de cocos.

Mic dejun vegetarian cu putine calorii

Granola poti gasi si in comert, insa nu este la fel de sanatoasa ca cea preparata in casa; poate avea un continut mare de zahar, grasimi si uleiuri nesanatoase si arome artificiale. De ce sa nu o faci chiar tu acasa?

Tips: daca nu ai timp prea mult la dispozitie dimineata, fa-ti granola din weekend. O poti pastra intr-un borcan, intr-un loc uscat, timp de 2 saptamani. Si o poti pastra chiar si la birou!

Ingrediente:

2 cesti de fulgi de ovaz

½ ceasca de nuci pecan crude, taiate

½ ceasca de cirese deshidratate, taiate

¼ ceasca de stafide

¼ ceasca de migdale crude, taiate

¼ ceasca de seminte de floarea soarelui crude

2 linguri de sirop de artar

1 lingura +1 lingurita ulei de cocos

¼ lingurita extract de vanilie

un praf de sare

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 150 de grade.

Granola poti face dupa propriul gust, combinand ingredientele preferate!

Combina toate ingredientele intr-un bol si amesteca-le cu mana. Daca folosesti ulei de cocos solid, caldura mainilor il va topi, facandu-l sa se amestesce mai usor cu celelalte ingrediente. Asigura-te ca uleiul se topeste in totalitate si ca nu iti raman „bucati” intregi printre cirese, stafide, ovaz si nuci.

Intinde compozitia, intr-un strat subtire, pe o tava, pe care ai tapetat-o cu foaie de copt. Coace granola 10 minute, pana cand se rumeneste foarte usor. Las-o sa se raceasca complet inainte de a o servi cu lapte vegetal sau iaurt.

Daca ti se pare ca focul o ia prea repede, micsoreaza temperatura si amesteca granola cu o lingura de lemn ca sa se coaca uniform!

Foto: Guliver