porridge de ovaz cu banane

Cand stii ca urmeaza o zi plina, incepe-ti programul cu un mic dejun rapid si satios! Clasicul porridge de ovaz salveaza timp si te mentine alerta. In plus, nu ingrasa!

Un mic dejun rapid este ceea ce avem nevoie ca sa nu sarim peste prima masa a zilei. Sugestia de azi: celebrul porridge de ovaz, combinat cu banane dulci si scortisoara aromata!

Iata un mic dejun nu doar super simplu, dar si foarte satios. Ovazul este una dintre cele mai potrivite cereale integrale pentru a fi folosita la micul dejun, datorita fibrelor pe care le contine.

Mic dejun rapid care iti indeplineste nevoile nutritionale

In 100 de grame de ovaz, adica circa o portie, sunt intre 4 si 7 grame de fibre (in conditiile in care necesarul zilnic este intre 21 si 25 de grame de fibre).

Scortisoara, banane si lapte caju – dau savoare clasicului porridge de ovaz

Concluzia? Iti va tine de foame pana in prima parte a zilei si te fereste si de eventualele pofte dulci.

Iar ca sa dam ovazului un pic de magie, il combinam cu alte cateva ingrediente delicioase!

Fac reteta clasica mai apetisanta si nu aduc multe calorii in plus.

Ingrediente:

1 ceasca de fulgi de ovaz

1 si 1/2 ceasca de lapte de nuci caju

(sau 1/2 ceasca de caju inmuiate 6 ore + 1 ceasca de apa)

2 linguri de seminte de chia

2 linguri de stafide

1/2 lingurita de scortisoara

1/4 lingurita de esenta de vanilie

1 banana

Preparare:

Combina toate ingredientele intr-un blender: fulgii de ovaz, laptele din nuci caju, semintele de chia si stafidele. Mixeaza pana cand obtii o compozitie omogena, dar nu folosi o viteza prea mare pentru ca porridge-ul va deveni prea moale.

Rastoarna-l intr-un bol, acopera-l si pune-l la frigider. Eventual, pentru un mic dejun rapid, poti pregati porridge-ul de cu seara si il poti tine la frigider.

Inainte de a-l servi, taie banana feliute subtiri si adaug-o deasupra; pune si scortisoara.

Truc: daca simti nevoia ca porridge-ul sa fie mai dulce, adauga si putin  nectar de agave.