Un deliciu cu vanilie

Laptele de migdale este o bautura delicioasa, bogata in proteine, acizi grasi omega 3, vitamina E, zinc, magneziu, potasiu si fier, dar saraca in calorii. Tentant, nu-i asa?

Ingrediente:

1 cana de migdale inmuiate (lasa-le peste noapte intr-un castron cu apa si spala-le bine inainte de utilizare)

3 cani de apa

1 baton de vanilie curatat de seminte

3-5 smochine crude (daca sunt uscate le poti lasa in apa pret de 30 de minute) / sau doua linguri de miere

Pentru a obtine laptele de migdale in varianta cruda, amesteca in blender samburii cu apa. La final trebuie sa obtii o pasta cremoasa.

Trece apoi amestecul printr-un tifon sau o sita. Pulpa ramasa o poti pastra la frigider pentru alte preparate, iar laptele trebuie pus inapoi in blender.  Amesteca-l cu batonul de vanilie si smochinele sau mierea pina la omogenizare. Daca este tinut la frigider, isi va mentine prospetimea timp de 3, pana la 5 zile. Tot ce trebuie sa faci este sa il agiti bine inainte de a-l consuma.

Vrei sa improvizezi? Incearca varinata in care adaugi o banana si un varf de cutit de nucsoara.

Foto: Guliver