Pastreaza savoarea verii

Chiar daca a trecut vara, nu inseamna ca trebuie sa renunti la unul dintre deliciile ei: inghetata. Inca poti gasi pepene galben la supermaket si trebuie sa recunosti ca te tenteaza o zi linistita acasa, la caldura, savurand un desert delicios.

Ingrediente (pentru 6 portii):

– 1 kg miez de pepene galben

– 200 ml de lapte

– 200 g zahar

– 200 g smantana dulce

– 4 galbenusuri

– 4 linguri de coniac

– 2 pliculete de zahar vanilinat

– 12 piscoturi (sau biscuiti)

– cateva frunze de menta proaspata

Preparare:

Taie pepenele galben in cubulete, pune-l intr-un castron si presara peste el zaharul vanilat. Freaca galbenusurile cu zaharul, apoi adauga treptat laptele cald. Pune vasul la bain-marie si lasa compozitia la fiert pana cand crema se ingroasa. Dupa ce a ajuns la temperatura camerei, crema se amesteca cu smantana dulce si cu coniacul.

Miezul de pepene se paseaza pana se obtine un piure. Acesta se adauga in vasul cu crema de galbenusuri si se amesteca bine. Crema obtinuta astfel se toarna in forme individuale si se introduce la congelator. Trebuie sa-i dai un ragaz de minimum 3 ore la rece.

In momentul servirii, adauga fiecarei portii cate doua piscoturi.

Foto: Guliver