Pages: 1 2

cuscus cu legume ardei umpluti cu cuscus

Revigoreaza pranzul si cina in folosul siluetei

Cuscus cu legume si salata verde! Asa arata unul dintre pranzurile mele preferate din ultima vreme. Ador aceasta combinatie pentru ca este delicioasa, dar tine foarte bine de foame si nici nu ingrasa!

Am descoperit cuscusul in urma cu un an si de atunci m-am indragostit de aceasta cereala cu origini orientale. Initial l-am folosit in salate, insa am descoperit ca este si mai savuros combinat cu tot felul de legume sotate.

Cuscus cu legume, delicios si cu calorii putine

Imi place pentru ca este foarte sanatos si are putine calorii; o ceasca de cuscus gatit contine in jur de 175 de calorii. Impreuna cu legumele, o portie nu trece de 250 de calorii, ceea ce este foarte bine pentru o masa.

In plus, este foarte satios datorita faptului ca este bogat in fibre si proteine (o ceasca de cuscus gatit are 12% din necesarul zilnic), dar si selenium sau vitamine din complexul B-urilor.

Ingrediente pentru 4 portii de cuscus cu legume:

2 linguri de ulei de masline

2 morcovi medii

1 ceasca de telina verde, cubulete

1 ceapa medie, tocata marunt

1/4 ceasca de ardei gras galben, cubulete

1/4 ceasca de ardei gras rosu, cubulete 1 zucchini mediu, cubulete 4

lingurite de busuioc uscat

sare si piper

225 grame de cuscus

350 ml supa de legume sau de pui

Pages: 1 2