O reteta pe placul intregii familii

Ai nevoie de aproximativ o ora pentru a pregati varianta ovo-vegetariana a chiftelutelor. Ai sa fii surprinsa cum acest preparat poate cuceri chiar si un impatimit consumator de carne.

Ingrediente (pentru 6 portii):

– 3 cartofi

– 1 ceapa

– 1 dovlecel

– 2 morcovi

– 1 radacina de patrunjel

– 1 praz

– 2 linguri de pesmet

– 2 oua

– 6 linguri de ulei

– 1 lingura busuioc verde tocat

– 4 linguri de faina

Pentru sos:

– 2 linguri de ulei

– 1 ceapa

– 2 catei de usturoi

– 2 linguri de stafide

– 2 linguri zeama de lamaie

– 1 cana de vin alb sec

– 1 lingura de busuioc verde

– Sare

– Piper

Preparare:

– Cartofii, ceapa, patrunjelul, morcovii, usturoiul, dovlecelul si prazul se curata, se spala si se dau pe razatoare sau se toaca marunt. Apoi pune legumele intr-o strecuratoare si preseaza cu o lingura pentru a stoarce o parte din zeama.

– Adauga peste legume busuiocul tocat, ouale battue, pesmetul, sarea s piperul, apoi amesteca.

– Din compozitia obtinuta, portioneaza si modeleaza chiftelele, iar apoi trece-le prin faina si prajeste-le in ulei incins.

Prepararea sosului:

– Ceapa si usturoiul tocate se calesc in ulei 3 minute, apoi trebuie sa adaugi stafidele, vinul si zeama de lamiae. Condimenteaza sosul cu sare si piper, apoi se fierbe 10 minute la foc domol.

– La servire, pune cateva chiftelute pe farfurie, iar deasupra adauga cateva linguri de sos si presara busuioc verde.

Foto: Guliver