desert www.andreearaicu.ro

Cand te loveste pofta de dulce, ia in considerare si o alternativa sanatoasa la inghetata pe bat din comert! Este o inghetata facuta in casa, cu afine si iaurt grecesc!

Delicioasa inghetata pe bat din comert si-a gasit un adversar pe masura: o inghetata la fel de cocheta, dar muuult mai sanatoasa! Este facuta cu iaurt grecesc si afine proaspete si… nu are nicio urma de arome artificiale si coloranti!

Si mai e un secret: pentru ca inghetata sa iasa cat mai cremoasa, ar trebui sa folosesti iaurt grecesc cu un continut mai mare de grasime (pentru savurat, insa, alege-l pe cel 0% sau 2% grasimi, daca tii la silueta!).

Inghetata pe bat in combinatii dupa placul fiecaruia

Vedeta din aceasta inghetata sunt afinele, insa daca adori fructele de padure, poti incerca niste combinatii absolut delicioase cu afine si zmeura, afine si mure sau afine si capsuni. Testeaza si gaseste-ti inghetata preferata! Este o super idee de desert sanatos, simplu si rapid de facut. Iata toate detaliile:

Ingrediente (pentru 10 inghetate):

3 si 1/2 cesti de iaurt grecesc

2 cesti de afine proaspete

1 lingura de miere sau nectar de agave

1/2 lingurita de extract de vanilie

Preparare:

Pune afinele, mierea si vanilia intr-un bol si amesteca-le; toarna-le apoi in blender si adauga iaurtul. Mixeaza pana cand obtii o consistenta cremoasa, iar fructele sunt bine pasate.

Daca nu ai forme speciale de inghetata, poti improviza cu ce ai la indemana!

Tips: poti adauga si putina zeama de lamaie ca sa pastrezi culoarea vie a afinelor. Altfel, vor oxida si se inegresc.

Ca sa asamblezi inghetata ai nevoie de niste forme speciale pentru inghetata pe bat sau daca nu poti folosi pahare de plastic in care torni inghetata, o pui la congelator, iar dupa 10 minute, infigi o lingurita de plastic in mijlocul paharului.

Inghetata ar trebui sa stea la congelator cel putin 4 ore inainte de a fi servita!

Foto: Guliver