Inghetata cu iaurt. Nu ai nevoie de extra topping pentru ea!

Inghetata cu iaurt e sanatoasa si delicioasa. Acesta e usor de facut si nu ai neaparat nevoie de topping pentru ea. Insa, daca vrei sa fie mai dulce, avem si o propunere de sos cu fructe de padure! O poti servi invitatilor tai chiar si in sezonul rece!

Froyo este termenul pentru frozen yogurt, adica iaurt inghetat. Cu alte cuvinte, inghetata din iaurt. In general, froyo este servit usor dezghetat, cu toppinguri, ca sa fie mai dulce si mai moale. Insa nu intotdeauna trebuie servit astfel. Cathy Whims, care detine o gelaterie in Portland, a vorbit cu cei de la Shape.com despre cum sa faci inghetata cu iaurt. Cathy foloseste ingrediente italienesti pe care le incearca in calatoriile ei. “Imi place sa incerc acele preparate si apoi sa ma intorc in Portland si sa incerc sa le recreez”, spune ea. In cazul de fata, ea a recreat un desert clasic italienesc – o inghetata cu iaurt.

Inghetata cu iaurt si sos de fructe de padure

Ingrediente pentru patru-sase portii

Inghetata:

3 cani iaurt organic, racit

3/4 cana zahar pudra vanilat

Sosul de fructe:

2 cani fructe de padure (zmeura, mure, afine)

2-3 linguri zahar granulat

Preparare

Ca sa faci inghetata cu iaurt, toarna iaurtul intr-o masina de inghetata si amesteca zaharul pudra. Urmeaza instructiunile producatorului aparatului pentru a ingheta iaurtul. Ar trebui sa dureze in jur de 20 de minute. Muta apoi inghetata de iaurt intr-un vas din metal si pune-l in congelator pana cand vrei sa il servesti. Desigur, poti sa faci acest desert chiar daca nu ai masina de inghetata. Pur si simplu combini zaharul cu iaurtul pana cand zaharul se topeste, apoi dai amestecul la congelator.

Pentru sosul din fructe de padure, gateste fructele pe aragaz, impreuna cu zaharul, pana cand acesta se dizolva, iar fructele isi lasa suc, in jur de cinci minute. Daca vrei un sos mai fin, paseaza fructele intr-un blender, pana obtii piure.

Cum sa faci acasa zahar cu vanilie

Cu cel putin o zi inainte de a pregati inghetata cu iaurt (si cu cel mult doua saptamani inainte), despica in jumatate o pastaie de vanilie. Pune amandoua jumatatile intr-un borcan de 400 de mililitri. Umple borcanul cu zahar pudra, inchide-l si depoziteaza-l intr-un loc racoros. Va fi foarte aromat!

Inghetata de iaurt e cea mai buna in ziua in care o faci, dar o poti pastra in congelator chiar si o luna!

FOTO: Guliver

Citeste si: Ce sa faci cand stai in casa: carti de citit iarna ca sa-ti incalzesti inima.