Gust desavarsit fara fierbere

Pentru a-si mentine prospetimea specifica regimului, ceaiul in varianta crudista poate fi obtinut doar prin infuzare, la o temperatura de preparare ce nu depaseste 40oC. 

Datorita necesitatii de infuzare, nu este recomandat sa folosesti ceaiul englezesc, ci doar plantele medicinale, alese cu atentie. Inainte de a trece la prepararea propriu-zisa este bine sa tii cont si de alte aspecte.

Iata 3 lucruri importante care te vor ajuta sa obtii un ceai cu savoare desavarsita si cu proprietatile nealterate.

1. Plantele medicinale trebuie sa fie foarte bine uscate pentru ca, mai apoi, sa le poti macina pana obtii o pulbere.

2. In momentul pregatirii, trebuie sa pui apa calduta (sub 40oC) intr-un vas (preferabil din ceramica), iar peste ea sa presari praful pentru ceai. Mai exact, pentru ¼ litru de apa trebuie sa adaugi ¼ – ½ lingurita de plante pisate – desigur, doar daca ingredientele nu au specificate alte recomandari pe eticheta. Spre deosebire de varianta clasica, acest tip de ceai se poate consuma dupa minimum 30 de minute (max 2 ore) – timp in care plantele isi lasa aroma.

3. O alta caracteristica a ceaiului rece este aceea ca nu se strecoara, ci se consuma cu tot cu plantele pisate.

Text: Daniela Mihalcea, Foto: Guliver