5 ustensile indispensabile

Pentru ca trecerea la un regim de viata raw sa fie cat mai usoara, incepe prin a-ti dota bucataria in confirmitate cu filosofia pe care o au adeptii alimentatiei vii. Nu este mare diferenta fata de o bucatarie clasica, in general ai nevoie de aceleasi utilaje, diferenta o face materialul din care sunt facute acestea. Specialistii tin sa mentioneze necesitatea a cat mai multor recipiente din lemn sau ceramica, evitind pe cat posibil contactul indelungat al mancarii cu metalul sau plasticul.

Daca te gandesti ca bucataria raw este saracacioasa din perspectiva varietatii felurilor de mancare, te inseli. Totul este s-o dotezi cu aparatura necesara. Cu alte cuvinte, ne intoarcem la natura, dar pastram tehnologia. Specific bucatariei raw este faptul ca, pentru a deveni accesibila si mai putin obositoare, trebuie utilizate foarte multe aparate electrocasnice moderne. Amestecarea corespunzatoare a alimentelor este de cele mai multe ori cheia succesului unei retete raw, de aici si importanta interventiei aparaturii moderne.

Lista aparatelor electrocasnice utilizate in mod curect in bucataria fara foc:

1. Rasnita de cafea: este folosita la macinarea semintelor dure si a plantelor uscate.

2. Mixerul pentru vegetale: este important pentru tocatul bulbilor si al zarzavaturilor. Ce-i drept, acesta poate fi inlocuit si de un set complet de razatori, folosit in functie de gradul de maruntire dorit si de duritatea ingredientelor folosite.

3. Blender: probabil cel mai utilizat aparat in cazul mancarii raw. Cele mai multe preparate pentru acest regim sunt pregatite cu acest tip de mixer.

4. Storcator de fructe: necesar pentru realizarea sucurilor proaspete.

5. Deshidratorul – un aparat costisitor, dar esential. Cu ajutorul lui se poate gati la temperaturi mici (in general la max 45 grade C), astfel incit alimentele sa-si pastreze enzimele si toate elementele nutritive.

Text: Daniela Mihalcea, Foto: Guliver