Solutii pentru pierderea in greutate

Atunci cand vine vorba despre ingrasare, alimentatia taoista spune ca o persoana supraponderala poate controla luarea in greutate consumand cereale cu seminte integrale. Secretul masticatiei este important de precizat si el – fiecare inghititura trebuie mestecata de cel putin 50 de ori. Motivul? Cerealele integrale contin fibre pe care organismul nu le digera. Pentru ca acestea sa poata fi procesate, trebuie ca masticatia sa actioneze eficient.
Beneficiile alimentelor pe baza de cereale se datoreaza senzatiei de satietate pe care acestea o creeaza si a faptului ca orice parte fibroasa care nu contine substante nutritive este respinsa de organism si, in acest fel, nu poate determina luarea in greutate.

Mai mult, cerealele cu seminte integrale si alimentele pe baza acestora formeaza mai putine bacterii, determinand eliminarea treptata a toxinelor.   Procesul necesita mai putina apa si lichide, avand consecinta produsecrea unei cantitati mai mici de grasime, deci o pierdere in greutate.

Ce trebuie sa eviti: zaharul, fructele si sucurile din fructe tropicale (fructele locale, de sezon, trebuie consumate si ele cu moderatie), sarea, fierberea alimentelor (este indicata mai de graba prepararea sote), ouale, alimentele reci si toate lactatele.

La capitolul lichide, apeleaza la infuzii. Cele de marar, urzica, rozmarin sau salvie sunt un ajutor demn de luat in seamna. Desigur, tine cont ca si consumul acestora trebuie sa fie caracterizat de moderatie.

Text: Daniela Mihalcea, Foto: Guliver