cand nu mai faci sex

O viata sexuala activa si implinita te ajuta sa ai o stare psihica foarte buna si o sanatate de invidiat. Nu putine sunt studiile care demonstreaza beneficiile sexului pentru o viata mai buna, insa te-ai intrebat vreodata ce se intampla in corpul tau cand nu mai faci sex?

Abstinenta nu este sanatoasa si nici recomandata, pentru ca in corpul tau au loc foarte multe schimbari cand nu mai faci sex, scrie yourtango.com.

Daca nu ai motive intemeiate sa renunti la sex, cum ar fi o stare de sanatate precara sau alte situatii, poate ca ar fi bine sa te gandesti de doua ori inainte sa iti refuzi aceasta placere.

Ce se intampla in corpul tau cand nu mai faci sex

1. Te vei confrunta cu perioade de stres

Nu este o noutate: sexul te ajuta sa te eliberezi de stres si sa te simti bine! O viata sexuala activa si satisfacatoare este benefica in special pentru acele persoane care au un job stresant sau care au tendinta sa isi faca prea multe griji. Daca sexul te ajuta sa te eliberezi de stres, de ce ai renunta la el? Mai mult decat atat, medicii sunt de parere ca persoanele care au o viata sexuala activa sunt intr-o forma mult mai buna.

2. Sistemul imunitar iti va fi afectat

Potrivit unui studiu, persoanele care fac sex destul de des au un sistem imunitar puternic si nu sunt predispuse la anumite boli sau infectii. In schimb, persoanele care nu au o viata sexuala activa au un sistem imunitar precar si prezinta un risc mai mare sa dezvolte unele boli.

3. Vei avea un libidou scazut

Sa ai o viata sexuala activa este foarte important, altfel exista riscul sa ai un libidou scazut. Cu cat faci mai des sex, cu atat vei avea mai des dispozitia necesara pentru a te simti bine. Daca nu mai faci sex, exista riscul sa te confrunti cu diferite probleme, printre care si lipsa apetitului sexual.

4. Iti va fi mai greu sa te exciti

Chiar daca iti vei dori sa faci mai mult sex, in ciuda faptului ca libidoul tau va fi scazut, este posibil sa te confrunti si cu alta problema. Iti va fi mai greu sa te exciti, iar preludiul poate fi mai lung decat necesar. Autosatisfacerea te poate ajuta sa iti cunosti corpul mai bine si sa iti creezi mai usor starea necesara pentru a face sex.

5. Memoria iti va fi afectata

Numeroase studii arata ca o viata sexuala activa imbunatateste o functie a creierului, responsabila cu memoria. Astfel, daca renunti la sex, este posibil sa te confrunti cu pierderi de memorie. Cand faci sex des, corpul tau produce mai multi neuroni si te ajuta sa ai o sanatate mintala mai buna.

Citeste si: Viata sexuala la 30 de ani, mai buna ca la 20. De ce?

Foto: Guliver