alcoolul te ingrasa

Am auzit aceasta intrebare de multe ori si cu siguranta si tu te-ai intrebat daca alcoolul te ingrasa. Descopera cum consumul de alcool iti poate afecta metabolismul si iti poate sabota intregul demers de a face miscare si de a fi in forma!

De cele mai multe ori, nutritionistii sunt impotriva consumului de bauturi alcoolice. Si de cele mai multe ori, ne temem ca putem sa luam in greutate daca bem un pahar de vin sau ca un cocktail ne poate anula antrenamentul de la sala.

Specialistii in nutritie de la Mind Body Green sustin ca alcoolul te ingrasa, insa nu este chiar totul in alb-negru. Si ca poti consuma uneori alcool, fara sa anulezi efectele mersului la sala.

Alcoolul te ingrasa? Care este legatura dintre bauturi si metabolism

Ce se intampla cu alcoolul cand ajunge in corp? Sau cu corpul atunci cand bei alcool?

Alcoolul te ingrasa si poate anula toata munca ta la sala de sport, mai ales ca, atunci cand bei, corpul tau pune procesul digestiv al alimentelor pe plan secundar. Toate sistemele se dedica sa metabolizeze mai intai alcoolul.

De ce? Pentru ca, spre deosebire de carbohidrati, proteine, grasimi, corpul uman nu este “echipat” cu capacitatea de a depozita alcool. Asadar, prioritatea este sa elimine alcoolul din sistem.

Te intrebi daca alcoolul te ingrasa? Si totusi cum anumite persoane – in general cele ce au probleme cu consumul de alcool – raman normoponderale sau chiar slabesc, band alcool? Raspunsul este ca alcoolul are rata metabolica mare, mai mare decat alimentele.

Alcoolul are deci rolul de a creste metabolismul. Insa alcoolul te ingrasa, iar asta nu din cauza substantelor continute! Ci pentru ca iti coboara inhibitiile, iti afecteaza capacitatea de a lua decizii rationale si provoaca pofta de mancare.

In plus, alcoolul te ingrasa si daca il consumi in exces si daca il bei in cocktailuri sau mixuri hiper-calorice. Alcoolul are 7 calorii pe gram, deci un shot de tarie poate avea 90 de calorii, in timp ce o bautura fructata depaseste si 200 de calorii.

Alcoolul te ingrasa, insa poti consuma bauturi fara sa-ti afecteze forma fizica

Alcoolul te ingrasa si pentru ca daca bei mai mult cu o seara inainte, a doua zi activitatea ta va fi afectata. Este posibil sa renunti la mersul la sala, daca te simti rau. In plus, vei fi dezhidratata, letargica, ceea ce iti va afecta motivatia de a face sport sau de a manca sanatos.

De fapt, alcoolul te ingrasa doar din cauza alegerilor pe care le faci dupa ce il consumi.

Citeste si: Bei in weekend mai mult sau cate putin alcool in fiecare zi? Cum e mai sanatos

Foto: Guliver