Cori Gramescu

Nu a fost nicicand mai usor sa facem primul pas spre a avea grija de sanatatea noastra! Cu Index de Sanatate Walmark, o noua platforma interactiva, sarcina devine simpla si accesibila tuturor.

Walmark prezinta un instrument online, usor de utilizat si captivant, care analizeaza si urmareste starea de sanatate a utilizatorului. Respondentii primesc un plan individual, care se intinde pe 4 saptamani, cu pasi specifici de urmat. Analiza imediata, dupa terminarea celor 28 de sarcini zilnice, ofera motivatie pentru implicare de lunga durata. Sistemul dezvoltat in colaborare cu experti ofera educatie in privinta sanatatii si inspiratie pentru un stil de viata sanatos.

Cori Gramescu, coach de lifestyle si nutritie, promotor al unui stil de viata sanatos, recomanda Index de sanatate.

Walmark, unul dintre principalii producatori de suplimente alimentare din Europa Centrala, cu o expertiza de 25 de ani, isi extinde rolul de suporter activ al sanatatii prin lansarea unei platforme online care sa ghideze publicul catre un stil de viata mai sanatos, Index de sanatate

Dezvoltat in colaborare cu un specialist ceh in nutritie metabolica, Index de sanatate are la baza un chestionar online care ofera o perspectiva de ansamblu asupra sanatatii respondentului. Ii va lua numai 10 minute sa raspunda celor 26 de intrebari, care acopera 6 arii generale, considerate a fi pilonii unui stil de viata sanatos – de la informatii de baza, activitate fizica, dieta zilnica, obiceiuri nesanatoase, starea efectiva de sanatate, la echilibrul emotional.

Sofisticatul sistem genereaza un rezultat imediat, in forma unui numar intre 0 si 100, care exprima starea de sanatate a respondentului – Index de Sanatate (IS). Pe langa IS, se regasesc si alti parametri: Indicele de Masa Corporala (IMC) (supraponderal, normoponderal, obezitate, obezitate morbida), indexul consumului de apa si o recomandare pentru un consum adecvat de apa. Un set de numere ale acestor indici ofera o imagine de ansamblu a starii de sanatate si continua cu indicatii asupra a 5 arii problematice cheie – 5 parametri cheie care ar trebui adresati pentru a mentine sanatatea.

Rezultatul imediat este un plan usor de parcurs si practic, care se intinde pe 4 saptamani. Cu o sarcina zilnica simpla, dar eficace, care motiveaza respondentul sa urmeze planul si sa simta rezultate foarte repede. Un sistem de reminder avansat ajuta utilizatorii sa fie la curent cu progresul lor.

Toate activitatile recomandate au fost gandite de un specialist, care s-a asigurat ca au fost luate in calcul toate ariile sanatatii, iar nivelul de dificultate este unul potrivit unei persoane obisnuite – toate sarcinile sunt realizabile, iar daca planul este urmat, primele rezultate ar trebui sa apara chiar din prima luna. Rezultatele pot fi impartatite pe social media.

Ca bonus, mai exista un set de recomandari – sfaturile simple, de zi cu zi, despre modalitati de imbunatatire a problemelor si riscurilor de sanatate. Si dincolo de planul de sanatate, fiecare utilizator va primi o recomandare personalizata pentru un program de nutritie bazat pe nevoile individuale.

Cori Gramescu, promotor activ al unui stil de viata sanatos si ambasadorul Indexului de sanatate, ne povesteste de ce a acceptat aceasta provocare si care sunt beneficiile platformei online Walmark: “Partea cea mai interesanta a proiectului Index de Sanatate este pentru mine faptul ca acest instrument este bazat pe cei 5 piloni ai unui stil de viata sanatos: dieta echilibrata, starea generala de sanatate, activitatea fizica, echilibrul psihologic si capacitatea de a gestiona obiceiurile nesanatoase. Testul online este construit in jurul acestor 5 elemente, iar evaluarea, recomandarile generate si planul lunar creeaza un cadru organizat pentru cei care doresc sa isi imbunatateasca alegerile de lifestyle. Nu ne este intotdeauna facil sa constientizam zonele in care sanatatea noastra poate avea de suferit in urma alegerilor noastre, asa ca o evaluare obiectiva este binevenita pentru a declansa procesul de schimbare. Faptul ca testul online ia in calcul elementele esentiale pentru sanatate ne ajuta sa avem un plan concret de ameliorare a alegerilor noastre si, poate la fel de important, ne ofera informatii corecte, de calitate, despre sanatate si construirea unui stil de viata sanatos.”