Pentru cinefili si cei care iubesc sa urmareasca vedetele din Cetatea Filmului defiland pe covorul rosu, avem o veste buna. Ieri seara, s-a dat startul pentru Festivalul de Film Cannes 2018, editia cu numarul 71.

Festivalul de Film Cannes 2018

Festivalul de Film Cannes 2018 este diferit fata de anii trecuti, scrie Popsugar, iar acest lucru nu poate decat sa ne bucure. In primul rand, organizatorii evenimentului au decis sa se implice activ in campania „Me Too“, asa ca juriul este majoritar feminin, fiind format din cinci femei si patru barbati. De asemenea, o zi va fi dedicata femeilor si s-a facut chiar si o linie verde pentru victimele discriminarilor si hartuirii sexuale.

Presedinta juriului va fi actrita australiana Cate Blanchett. Vedeta a purtat o rochie Armani neagra din dantela, cu spatele gol, cu care a mai fost vazuta si in 2014, la Gala Globurilor de Aur.

Fara selfie-uri si invitati care au fost acuzati de hartuire sexuala

Harvey Weinstein, celebrul producator acuzat de hartuire sexuala si viol de nume importante din industria cinematografica, este marele absent de pe Croazeta la editia din acest an. De asemenea, la Festivalul de Film Cannes 2018, au fost interzise selfie-urile, pe motiv ca vedetele, care si-au facut oricum un obicei din a intarzia, nu respectau programul din cauza ca stateau prea mult sa isi faca astfel de poze. In plus, multi dintre invitati riscau sa se accidenteze pe scari si o parte dintre aceste imagini pe care si le faceau nu erau de calitate.

21 de pelicule au intrat in cursa pentru Palme d’Or, iar la acest eveniment de mare amploare va avea premiera cel mai nou film din seria „Razboiul Stelelor”, care nu e inscris in concurs.

Printre celebritatile care au fost participat la deschiderea oficiala a evenimentului se numara juratele Cate Blanchett si Kristen Stewart, dar si Julianne Moore, Penelope Cruz si sotul ei, Javier Bardem.

Te invit sa descoperi in continuare ce tinute au purtat vedetele la evenimentul de aseara: