Discursul impresionant al actritei Viola Davis la premiile Oscar 2017

Editia cu numarul 89 a Premiilor Academiei Americane de Film a avut loc aseara, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles, iar gazda evenimentului a fost Jimmy Kimmel. Premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol secundar a revenit actritei din lungmetrajul „Fences”, iar la scurt timp dupa eveniment lumea a inceput sa vorbeasca despre discursul impresionant al actritei Viola Davis, pe care aceasta l-a tinut pe scena.

Foarte multe publicatii online au postat discursul impresionant al actritei Viola Davis de la premiile Oscar 2017, aceasta fiind considerata un adevarat model. Chiar gazda evenimentului, Jimmy Kimmel, a spus ca nu crede ca va egala cineva discursul actritei.

Viola Davis a castigat la una dintre cele mai dificile categorii de la premiile Oscar 2017, ea concurand cu Octavia Spencer pentru rolul din “Hidden Figures”, cu Naomi Harris pentru rolul din “Moonlight”, cu Nicole Kidman pentru “Lion” si cu Michelle Williams pentru rolul din “Manchester By The Sea”. Discursul actritei a fost puternic, impresionant, dar gratios in acelasi timp.

De altfel, Viola Davis este prima actrita de culoare care a castigat un premiu Oscar, un premiu Emmy si un premiu Tony!

Discursul impresionant al actritei Viola Davis la premiile Oscar 2017

“Multumesc Academiei. Stiti, un singur loc aduna toti oamenii care au avut un adevarat potential. Un singur loc. Acela este cel in care oamenii au trecut in nefiinta, dar povestile lor nu au murit. Foarte multe persoane ma intreaba deseori ce povesti vreau sa spun si le raspund ca vreau sa aduc acele povesti la viata. Este important sa spunem povestile oamenilor care nu au incetat sa viseze, care au dat o semnificatie vietii lor. Imi place actoria si am ales asta pentru ca este singura profesie care sarbatoreste ce inseamna sa traiesti.

Asadar, vreau sa ii multumesc lui August Wilson, Todd Black, Molly Allen, Scott Rudin, Mykel T. Williamson, Stephen McKinley Henderson, Russel Hornsby, Jovan Adepo si Saniyya Sidney, cu totii au fost oameni extraordinari alaturi de care am avut placerea sa lucrez. Dar nu in ultimul rand vreau sa ii multumesc lui Denzel Washington.

Multumesc tuturor celor care faceti parte din viata mea si pe care va consider centrul Universului meu. Le multumesc oamenilor care m-au invatat cum sa pierd, cum sa iubesc si cum sa fac diferenta intre bine si rau. Le multumesc parintilor mei – ii sunt foarte recunoscatoare lui Dumnezeu ca i-a ales sa ma aduca pe aceasta lume. Ii multumesc surorii mele, dar si sotului meu si fiicei mele, care ma invata in fiecare zi cum sa traiesc si cum sa iubesc. Sunt foarte fericita ca voi sunteti fundatia vietii mele. Multumesc inca o data Academiei, multumesc.”

Citeste si: Premiile Oscar 2017. Lista completa a castigatorilor!

Foto: Instagram