O colectie care omagiaza arta modei

In spatele usilor inchise, Tom Ford isi construieste in fiecare sezon visul personal si il transpune in colectii atemporale dedicate femeilor cu personalitate, care indraznesc sa poarte piese luxoase si senzuale nu numai pentru a fi la moda dar si pentru ca inteleg arta care sta in spatele executiei unei piese vestimentare perfecte.

Colectia Tom Ford toamna-iarna 2011/2012 a fost prezentata in luna februarie la Londra, intr-un cadru extrem de restrans, din care au facut parte cei mai apropiati prieteni si cateva nume de referinta din presa internationala. Este de la sine inteles ca jurnalistii online sau bloggerii nu au avut acces la exclusivistul eveniment si, mai mult decat atat, filmul prezentarii, sub forma unui lookbook video, a putut fi accesat pe internet de-abia dupa 4 luni. Discretia impusa de Tom Ford nu este o manevra de marketing sau PR, ci un omagiu adus adevaratilor maestri ai croitoriei de lux, un tribut elegant oferit vremurilor in care moda se facea “sur mesure”, in ateliere cochete, unde relatia dintre creator si client era una personala si valoroasa.

Top modelele momentului, Karlie Kloss, Abbey Lee Kershaw si Daphne Groeneveld au pus in valoare piesele gandite de Tom Ford pentru sezonul de toamna-iarna 2011/2012. Ramanand fidel liniei impuse in prima colectie, designerul a mizat pe piese clasice: costume cu pantaloni lucrate in detaliu pentru a pune in valoare silueta feminina, rochii glam de inspiratie vintage cu broderii executate manual, jachete de zi sau de seara si blanuri luxoase, perfecte pentru a fi purtate peste un smoking sau o rochie de cocktail.

Colectia Tom Ford se gaseste exclusiv in Romania prin Casa Frumoasa Store – Bd. Lascar Catargiu nr. 40, Bucuresti.

Text: Miruna Micsan, Foto: Tom Ford