Pregateste-te pentru disco

Chiar daca n-am apucat sa ies in cluburi in anii ’80 pentru ca atunci de-abia ma nasteam, am descoperit spiritul acelor vremuri in filme minunate precum Saturday Night Fever, Grease, The Last Days of Disco, Boogie Nights. Iar cand ma hotarasc sa merg in cluburi unde se mai asculta acest gen muzical, incerc sa adopt o tinuta de petrecere in stilul respectivei perioade.

Cuvantul-cheie in intr-o tinuta disco este mulat

Fetele care dansau in cluburi in anii ’80 purtau colanti si salopete din spandex sau rochii pe corp (NewYorker) ce le evidentiau silueta la fiecare miscare. Daca rochia pe care o alegi nu este intr-o culoare vie, atunci asorteaz-o cu o pereche de dresuri mate colorate (H&M). Incaltamintea poate varia in functie de personalitatea ta. Poarta tenisi din panza cu siret daca te imbraci de obicei sport sau o pereche de pantofi cu toc cui (Mojito din magazinele Stone Creek) daca esti eleganta. Ai grija ca si accesoriile sa fie din acelasi registru. Perioada disco in moda este marcata de imprimeuri cu stele, pe haine sau pe bijuterii (inel Meli Melo Paris), benzi elastice de par purtate pe frunte (Topshop) si folosite atat in sala de sport cat si pe ringul de dans si o multitudine de culori (geanta Asos).

Cu acest post se incheie seria articolelor Tinuta de petrecere. De-a lungul saptamanii ai mai putut citi despre dresscode-urile recomandate pentru o seara cu jazz, un party r&b si o noapte alba de house. Astept sa-mi spui care a fost preferatul tau!

Text: Diana Marasoiu Foto: Manole Sava, Topshop.com, Asos.com