5 piese, 5 stiluri diferite

Uitandu-ma peste colectiile acestui sezon, mi-au atras atentia rochiile. Designerii le-au acordat multa atentie si pentru aceasta toamna. Eu port adesea rochii, imi plac si cred ca o rochie, mai mult ca orice alta piesa vestimentara, pune in valoare personalitatea unei femei.

Am ales din colectii cateva modele de rochii, in stiluri diferite, pentru momente diferite si chiar pentru personalitati diferite. Imi plac nu doar modelele respective, ci si stylingul propus de designeri. E important, atunci cand alegi o rochie, sa o evidentiezi cu accesoriile cele mai potrivite si sa o porti in combinatie cu acele piese vestimentare care fie sustin stilul rochiei, fie ii dau un aer special. Fiti atente la detalii si incercati sa aplicati propriei garderobe aceste lucruri. Importante sunt stilurile si modelele pe care le alegeti, nu piesele de designer in sine. Puteti obtine un efect puternic si placut doar inspirandu-va din modul in care designerii isi pun in valoare creatiile.

Rochia din matase Ralph Lauren, potrivita pentru seara, mi-a atras atentia din doua motive: in primul rand are o culoare foarte frumoasa, potrivita atat pentru blonde cat si pentru brunete si roscate, iar in cel de-al doilea rand necesita o minima accesorizare. Cerceii-candelabru colorati si centura fina sunt destul pentru a o pune in valoare.

Rochia de cocktail Elene Cassis, tot din matase, imi place pentru ca este extrem de simpla si feminina. Griul metalizat este una dintre nuantele de top ale sezonului iar combinatia dintre rochie si pantofii in aceeasi culoare, bogat decorati, fac tinuta sofisticata. Un plic simplu este cel mai potrivit, fereste-te de gentile mari intr-o astfel de tinuta, iar dresurile subtiri negre pun in valoare picioarele; nu alege dresuri in nunata piciorului cand porti o piesa de acest fel.

Rochia simpla, Calvin Klein, de inspiratie anii ’60, este potrivita pentru zi, atat pentru birou daca nu ai un dress-code riguros de respectat, cat si pentru o iesire la pranz sau o intalnire de afaceri. Sandalele retro sustin stilul rochiei.

Rochia cu influente hippie semnata Ivana Helsinki este potrivita tot pentru zi, mai ales daca esti o persoana cu gusturi mai putin clasice sau daca vrei un look mai degajat decat cel propus de Calvin Klein. Poart-o cu cizme inalte si cu tocuri medii.

Rochia Y-3 este sport, dar intregul ansamblu in care a integrat-o designerul are ca rezultat un look casual-sic foarte modern si feminin in acelasi timp.  Nu uita ca in acest sezon se poarta jambierele foarte inalte, pana peste genunchi si culorile!

Text: Andreea Raicu, Foto: Image.net