Accesorii must-have in acest sezon

Palaria este unul dintre accesoriile mele preferate. Chiar daca nu port des palarii, imi place sa le vad integrate in tinute diverse. Pentru mine, palariile inseamna eleganta si le admir pe femeile care le poarta cu stil.

In zilele noastre, palaria este privita ca un accesoriu mai degraba excentric decat util. Dar au existat vremuri cand aceasta piesa era parte indipensabila a oricarei tinute, chiar si a celeia de zi cu zi. In Marea Britanie, incepand de la 1700, meseria de palarier a devenit una dintre cele mai pretuite iar femeile purtau palarii in concordanta cu statutul social si cu activitatile pe care le intreprindeau.

La inceputul anilor 1900 femeile din inalta societate aveau colectii imense de palarii si le schimbau chiar si de cateva ori pe zi. Pe atunci se purtau palariile cu boruri largi, decorate in special cu flori, funde si pene. Anii ’20-’30 au adus o schimbare in moda palariilor: pentru ca femeile au inceput sa se tunda scurt si palariile au devenit mult mai mici. In anii 60 femeile aproape ca nu mai purtau deloc palarii pentru ca noua moda era aranjarea cat mai spectaculoasa a parului. Atunci se purtau cocurile sculpturale si coafurile tapate. Doua decenii mai tarziu, palariile au ajuns din nou in gratii, dar in anii ’80 femeile preferau sa le poarte doar la ocazii speciale.

In prezent palariilor a inceput sa li se dea din nou o mare atentie. De cateva sezoane designerii ni le propun in forme diverse, de la cele foarte spectaculoase, ca niste opere de arta (Izabela Blow a fost una dintre fashion-icon-urile al carei nume a ramas legat de o colectie impresionanta de palarii fabuloase) pana la cele masculine, reintepretate in conformitate cu tendintele momentului. Iti propun 5 modele de palarii in ton cu tinutele care sunt la moda in toamna asta.

Palaria Aldo: cu ajutorul ei poti sa dai o tenta interesanta unei tinute cu linie masculina.

Palaria Accessorize: poart-o intr-o tinuta de inspiratie britanica.

Palaria Gerard Darel: este potrivita cu o rochie eleganta, tricotata sau din stofa fina.

Palaria Nissa: poate completa cu succes un deux-pieces de inspiratie anii ’60, sau un pardesiu cu maneca trei sferturi.

Palaria Kristina Dragomir: este foarte moderna si merge intr-un outfit casual sic atat cu fusta cat si cu pantaloni.

Text: Andreea Raicu