Atractia fata de necunoscut

Pe 11 noiembrie 1994 nu se vorbea ca astazi despre un posibil sfarsit al lumii ci despre debutul in cinematografe al filmului “Interviu cu un vampir”. Pentru mine acest film a reprezentat primul contact vizual cu fascinanta lume a fiintelor noptii. Citisem ce-i drept inainte “Dracula” al lui Bram Stocker, dar nu eram miscata. Contele mi se parea lipsit de orice dram de umanitate si nu vedeam niciun fel de frumusete in asta. Imi placusera totusi femeile de la castel pe care acum mi se imaginez imbracate in rochii lungi si rosii precum cea creata de Jean-Charles de Castelbajac, ce-i drept cu mai multa piele la vedere si cu lenjerie seducatoare pe dedesubt.

In “Interviu cu un vampir” personajul feminin (interpretat de Kirsten Dunst) este o femeie prinsa in trupul unei copile, cu bucle atent intoarse, cu rochii elegante, seducatoare ca o Lolita. Femeia Dior mi se pare apropiata de imaginea ei. Are o coafura similara, poarta pelerine lungi in care-si ascunde trupul cu forme de abia definite si se ascunde uneori in spatele unor ochelari de soare.

Odata cu trecerea timpului imaginea femeii vampir se schimba. Ea nu mai este un simplu obiect de decor ci o luptatoare care are nevoie de un costum de supererou. Kate Beckinsale in “Underworld” inlocuieste rochiile lungi cu trena cu un costum de piele peste care poarta un parpalac din acelasi material. Colectia Diesel Black Gold se potriveste perfect pe tipologia acestui personaj.

Ajunsi in prezent vampirii isi pierd dimensiunea supraomeneasca. Ei merg la scoala impreuna cu muritorii de rand, se imbraca casual si se indragostesc fara sa mai muste. In seria “Twilight” doar gruparea “railor” mai poarta ceva din amprenta vechilor vampiri. Singurele semne distinctive sunt pielea foarte alba, ochii usor incercanati si buzele colorate in rosu sau cu maro inchis.

Text: Diana Marasoiu Foto: Guliver, Image.net