Din nou in lumina reflectoarelor

A intrat in istoria modei ca o alternativa eleganta pentru cei care nu agreau imbracamintea formala, un fel de manifest anti-cravata, dar pe parcurs maleta a devenit o piesa vestimentara iconica.

Una dintre cele mai cunoscute aparitii ale legendarei Audrey Hepburn a fost in 1957, in filmul “Funny Face”, in care a jucat alaturi de Fred Astaire. Atunci a purtat o maleta neagra simpla: un look ce avea sa devina emblematic.
In zilele noastre, Margherita Missoni i-a dat o alta interpretare variantei clasice. Ea a ales sa accesorizeze inedit maleta creatie Missoni cu un colier opulent, la baza gatului. Preferata designerilor si trend setter-ul noii generatii de fashioniste, Alexa Chung,  este o mare admiratoare a pieselor simple, dintre care preferata ei este maleta neagra purtata sub o rochie fara maneci.
In colectiile din acest sezon, maleta este folosita fie ca si piesa singulara, care capteaza privirea, fie ca un item care ajuta la construirea unui look rafinat, atata timp cat este folosit in combinatiile potrivite.
Maletele albe, fine, au fost folosite de BCBG Max Azria pentru a pune in valoare celelalte piese ale colectiei, in nuante de rosu si negru. La polul opus, Ralph Lauren a mizat pe maleta neagra ca element de baza pentru majoritatea tinutelor de pe catwalk. Bottega Veneta a ales un look retro pentru colectia de toamna-iarna, in care maleta alba a completat astfel cromatica efervescenta a pieselor prezentate. O propunere eleganta pentru a fi purtata sub un pardesiu tricotat vine de la Max Mara care propune un look alb extrem de rafinat. Celine, un brand ale carui creatii sunt arhitecturale, a gandit maleta in alb si negru, mizand pe geometrie monocroma.

Inspira-te din stilul vedetelor si alege dintre propunerile designerilor stilul care ti se potriveste pentru un look rafinat de sezon, din care maleta nu trebuie sa lipseasca!

 Text: Miruna Micsan, Foto: Guliver