Show-ul pentru primava-vara 2012

II consider norocosi pe cei care au avut ocazia de a se afla acum 3 zile la Paris, la Carrousel, pentru a trai pe viu povestea Louis Vuitton pentru primavara-vara 2012. Uitandu-ma peste imagini, “poveste” a fost primul cuvant care mi-a venit in minte. Pentru ca, dincolo colectia pentru sezonul urmator, fotografiile mi-au dezvaluit viziunea lui Marc Jacobs despre basmul de moda contemporan. E mai putin despre hainele in sine si mai mult despre mestesugul de a crea impecabil din toate punctele de vedere: concept, executie, stare.

Totul s-a desfasurat intr-un set-up impresionant, despre care insusi designerul a marturisit: “Este cel mai mare set al meu, nu l-as fi putut face in alta parte. Cu adevarat magic, ca o cutie magica: in stil pur parizian. Trebuie sa privim Carrouselul ca pe o metafora a modei ca fenomen ciclic.”

Intr-adevar, colectia Louis Vuitton pentru sezonul urmator este o readucere in lumina a unor piese istorice ale casei sau a unor itemuri pe care Marc Jacobs le-a creat pentru Vuitton cu multi ani in urma. Acum sunt incarcate de optimism, de transparente, de stralucire discreta. Materialul predominant este delicata “broderie anglaise”, nuantele sunt pastelate, siluetele diafane, totul are o aura fantastica si fiecare piesa e parca o bucata din puzzelul unei lumi frumoase si pure. Sunt haine care te invita sa traiesti intr-un anume fel daca alegi sa le porti, haine care iti ofera cu adevarat posibilitatea de a-ti pune in valoare latura delicata, sofisticata si eleganta. Si chiar daca nu le porti, admirandu-le te poti gandi ca moda e, dincolo de garderoba propiu-zisa, o poveste de suflet.  Descopera o parte dintre tinute in galeria foto, alaturi de imaginile vedetelor care au fost prezente la show!

Text: Radiana Bratu

Foto:  catwalk – Louis Vuitton / Ludwig Bonnet; celebritati – Louis Vuitton / Mazen Saggar – Bertrand Rindoff Petroff