Pentru o femeie complexa

Colectia de toamna/iarna 2011-2012 Louis Vuitton a fost construita din jocul modei cu fetisurile, dupa cum declara Marc Jacobs, directorul artistic al casei. Show-ul s-a desfasurat intr-un set-up ce a refacut atmosfera unui hotel din anii ’40 iar tinutele au fost inspirate din moda acelei perioade, cu accent pe accesorii fetis si croieli senzuale.

Lookul pe care l-am ales mi se pare unul dintre cele mai interesante prezentate pe catwalkul Vuitton. Imi place felul in care silueta austera specifica anilor ’40, cu umeri ampli, rotunzi, a fost infuzata cu feminitate. Lungimea peste genunchi, gulerul rotund, accesoriul de par si imprimeul ludic vorbesc despre o femeie delicata si pudica, in timp ce geanta, cizmele si manusile sunt obiecte-fetis ale unei femei puternice, senzuale, dominatoare.

Va recomand sa reproduceti look-ul daca va place si sa-l adaptati propriei personalitati.

Alegeti o rochie lejera, cu o lungime care sa treaca putin peste genunchi si cu talia bine definita fie din croiala, fie cu ajutorul unei centuri. Pentru ca se poarta gulerele, alegeti fie unul rotunjit, la baza gatului – poate fi girlish, ca in look-ul Vuitton, sau poate fi mai senzual, din blana eco, in tendinte in aceasta toamna. Purtati neaparat cizme cu toc, inalte si foarte strimte, care sa puna in valoare picioarele; in nici un caz unele cu aspect butucanos si alegeti o geanta cu un aspect pretios si o linie retro. Pentru un plus de feminitate, folositi un accesoriu de par dar aveti grija sa va strangeti parul intr-o coafura cat mai discreta: fie un coc foarte finisat, fie o coada la baza gatului, de asemenea finisata si fara volum.

Text: Radiana Bratu, Foto: Louis Vuitton; Manole Salva