Filmul Black Swan a inspirat moda toamnei

Sfarsitul anului 2010 a fost marcat, in cinematografe, de pelicula Black Swan, povestea sfasietoare a unei balerine interpretate de Natalie Porman. Filmul a starnit o intreaga nebunie iar actrita a devenit un simbol al feminitatii diafane, fragile. Designerii au fost sensibili la aceasta tema si au preluat-o atat in colectiile de vara cat mai ales in cele pentru toamna 2011. Ca urmare, pe catwalkuri au urcat balerine contemporane iar fiecare designer care a fost tentat de acest moriv i-a dat propria interpretare.

Pentru ca trendul este axat pe feminitate, designeii au folosit mai ales tulul, matasea, voalul si penele. Rochiile si fustele au aspectul unor tutuuri, efectele speciale sunt generate de jocul transparentelor si de miscarea materialelor, iar trupul este mai mult ghicit dincolo de straturile vaporoase.

Intre cele mai ingenioae moduri de a interpreta tema balerinei se numara “lebedele” multicolore D&G, cu un aer cosmopolit (tutuul colorat din pene este asociat cu un tricou cu tenta sport si tenisi), un mix intre clasica delicatete a lebedei albe si indrazneala noncoformista a lebedei negre.

Emilio Pucci construieste o lebada colorata dar fragila, cu o coafura romantica ce lasa dezgoliti umerii si gatul modelului si completeaza un look senzual si diafan.

Lebada Christian Dior este provocatoare, cu un machiaj dramatic si o tinuta cu un usor aer de budoar formata din top si fusta in sute de volane minuscule.

Irina Shabayeva construieste o lebada nearga indrazneata, eleganta, senzuala si punk in acelasi timp, foloseste piele si texturi metalizate pentru o splendida rochie cu corset.

Rochia de bal Christian Siriano spectaculoasa si sexy, e conceputa pe principiul contrastelor. Partea de jos, grea si incarcata, ca un tutu imens, contrasteaza cu bustul transparent, cu croiala de tricou, din voal fin.

Text: Radiana Bratu, Foto: Guliver, Image.net, Cinemagia.ro