Lenjerie cu poveste

Odata cu Victoria’s Secret, lenjeria a devenit un obiect de cult. Brandul american a construit in jurul ei o poveste plina de mister, senzualitate si dorinta. Piesele Victoria’s Secret sunt cautate si dorite de femeile din toata lumea si ofera mai mult decat functionalitate: ofera o stare de spirit pe care brandul o vinde la pachet cu lenjeria si cu faimoasele show-uri in  care defileaza cele mai bine cotate top-modele.

Istoria Victoria’s Secret a inceput in anul 1977 dintr-o idee simpla dar foarte ingenioasa. Roy Raymond, un american din San Francisco, simtindu-se inconfortabil intr-un magazin clasic de lenjerie din care dorea sa cumpere un cadou, s-a gandit sa exploateze o nisa importanta pentru piata de lenjerie, dar careia nu i se daduse atentie: barbatii. Ideea lui a fost sa vanda lenjerie intr-un spatiu special, intim, cu o atmosfera in care si domnii sa paseasca fara rezerve si unde sa le fie usor sa se descurce printre aceste detalii strict feminine.

Asa a laut nastere primul magazin Victoria’s Secret in Stanford Shopping Center ce aducea cateva lucruri noi: peretii erau decorati cu panouri din lemn, personalul era foarte prietenos si bine instrurit, in asa fel incat sa poata oferi consultata chiar si celui mai neavizat cumparator, lenjeria era prezentata inramata, in seturi de bikini si sutien (spre deosebire de marea majoritate a magazinelor care o prezentau separat, pe standere). Noul concept de magazin a avut un succes imens, iar dupa cinci ani, Raymond si-a vandut afacerea concernului The Limited care a pastrat in mare parte ideea, imbogatind-o si facand din Victoris’s Secret un succes mondial. Unul dintre punctele forte care au marcat imaginea brandului, dincolo de o politica sclipitoare de marketing si vanzari, a fost implicarea, in anii ’90, a unor top-modele precum Tyra Banks, Heidi Klum, Karolina Kurkova, in reprezentarea brandului. In 1995 a avut loc primul show Victoria’s Secret ce a fost imediat catalogat drept “show-ul de lenjerie al secolului”, iar de atunci acesta a devenit o traditie.

Pe 9 noiembrie, la New York, a avut loc una dintre cele mai grandioase prezentari Victoria’s Secret ce a adus pe catwalk generatia noilor top-modele: Miranda Kerr, Alessandra Ambrosio, Chanel Iman, Karmen Pedaru, Lindsey Ellingson. Descoperiti imagini spectaculoase de la acest eveniment in galeria foto.

Text: Radiana Bratu, Foto: Guliver