Moschino - exuberanta modei italiene

Brandul italian Moschino ocupa un loc important pe scena modei universale, creatiile casei fiind foarte indragite de un public divers, care abordeaza eleganta intr-un mod inventiv si contemporan.

Inca din 1983, prin reinterpretarea inedita si uneori aproape ironica a unor piese clasice, Moschino continua sa ne uimeasca an de de an cu tinute excentrice care debordeaza de optimism si creativitate.

Creat de Franco Moschino acum 29 de ani, Moschino este cu siguranta unul dintre acele branduri de moda care au devenit faimoase pentru spiritul exuberant, exprimat in tinute excentrice si creatii inovatoare pline de culoare. In prezent, designerul Rossella Jardini este director de creatie pentru cele trei colectii ale marcii: Moschino (linia principala), Moschino Cheap and Chic (linia secundara creata in 1988) si Love Moschino (linia sport pentru femei si barbati).

In plus, brandul Moschino mai are in portofoliu si o linie de parfumuri, accesorii si bijuterii. Dar marca italiana nu se opreste la moda si frumusete pentru a-si expima valorile si spiritul; din pasiunea sa pentru design, brandul Moschino a deschis la Milano un boutique hotel exclusivist- Maison Moschino.

Moschino si celebritatile

Ca o dovada in plus ca brandul este foarte modern si apreciat, Moschino s-a asociat cu vedete importante de pe scena muzicala, pentru care a creat tinute excentrice pentru aparitiile lor spectaculoase in concerte. De exemplu, tinutele de scena pentru turneul din 2005, Showgirl-The Greatest Hits Tour al lui Kylie Minogue, au fost semnate Moschino. Chiar si Madonna a fost rasfatata de brandul italian, care a creat outfiturile pentru turneul divei din 2008 – Sticky & Sweet Tour.

Colectia primavara-vara 2012

Prezentarea Moschino din acest sezon ne poarta intr-o calatorie in jurul lumii. Destinatiile alese ca referinta ne duc din Spania sau Mexic pana in Arizona si Santa Fe. Senzualitatea si caldura acestor locuri exotice sunt transpuse in tinute excentrice care sunt impodobite cu elemente definitorii acestor zone. Una dintre cele mai flamboaiante piese ale acestei colectii este jacheta de toreador din deschiderea articolului nostru, pe care este scris ca manifest: “Make Up, Not War”. Pe langa jachetele tip toreador, din piele sau din materiale inobilate cu broderii din margele, se remarca rochiile de influenta spaniola si tinutele compuse din pantaloni sau fuste inflorate. In concluzie, colectia  Moschino primavara-vara 2012 este exuberanta si indrazneata. Prin reinterpretarea unor piese de referinta in istoria brandului, a reusit sa ne provoace estetic, oferindu-ne tinute excentrice dar care au acel rafinament clasic nemuritor.

Creatiile Moschino sunt disponibile in Romania in magazinul Moschino din Bucuresti, Calea Dorobantilor 181.

Text: Miruna Micsan, Foto: Moschino, Guliver