Colectia Immersed Self toamna-iarna 2013/2014

Pentru a cincea oara consecutiv pe scena Berlin Fashion Week, Irina Schrotter si-a prezentat in fata publicului berlinez colectia de toamna-iarna 2013/2014  realizata in colaborare cu Lucian Broscatean, talentatul designer roman care s-a remarcat sezoanele trecute pe scena aceluiasi festival.

Dupa ce ati urmarit prezentarile Adelina Ivan-Trust Yourself, Stephan Pelger si Andra Clitan-Sola Scriptura, si propunerile lor pentru toamna-iarna 2013/2014 reunite sub umbrela Romanian Designers, asa cum v-am promis, va tinem la curent cu cel mai recent show de moda made in Ro de la Berlin Fashion Week.

Colectia Immersed Self reflecta simbioza perfecta dintre stilul feminin impus de Irina Schrotter si viziunea avangardista a designerului clujean Lucian Broscatean

Colaborarea remarcabila dintre cei doi designeri a adus un aer proaspat, deopotriva sofisticat si consistent, pe scena modei romanesti. Inca de la prima colectie, Shape of light primavara-vara 2013, prezentata de Irina Schrotter si Lucian Broscatean la Berlin Fashion Week, sursele de inspiratie au fost extrase din zona artistica, conceptuala. In acest caz referintele au fost filmul Valul pictat (prima ecranizare din 1934, cu Greta Garbo in rolul principal) si lucrarile sculptorului chinez Ai Weiwei, iar anul acesta audienta berlineza a putut admira o colectie inspirata tot de un film cult, si anume Persona al lui Ingmar Bergman.

Personajele interpretate de Liv Ullman si Bibi Andersson, muzele regizorului Ingmar Bergman, in filmul Persona au fost sursele de inspiratie pentru colectia Immersed Self

Colectia ne introduce intr-o atmosfera cu o cromatica minimalista in care atentia este captata de geometria siluetelor. Rochiile de seara ies din sfera previzibilului, eroinele contemporane pentru care sunt create aceste piese extravagante sunt puternice si vulnerabile in acelasi timp, precum personajele feminine misterioase din filmul lui Bergman. Desi predomina piesele vestimentare cu forme hibrid, rochiile cu insertii grafice in alb si negru, topurile si fustele cu volume drapate, colectia emana o senzualitate discreta care reinventeaza estetica feminina actuala. Elementele contrastante care stau la baza spiritului colectiei se regasesc si in mixul dintre materialele naturale folosite alaturi de texturi inedite.

Reusita acestui show de moda cu adevarat exceptional realizat de Irina Schrotter si Lucian Broscatean se datoreaza si echipei cu care au colaborat designerii. Incaltamintea colectiei Immersed Self toamna-iarna 2012/2013 este semnata de Mihaela Glavan, accesoriile de Carla Szabo, stylingul a fost realizat de Maurice Munteanu si Marian Palie iar machiajul de Alexandru Abagiu.

Text: Miruna Micsan, Foto: Guliver.